Tepsiben sült, zöldséges csirkemell - Kalóriaszegény, mégis laktató
Az ízletes fogás nagy előnye, hogy a csirkemellel együtt sül a zöldséges köret.

zoldseges-csirkemell
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Szokatlan téli kiegészítő, de hasznos: tényleg létezik az orrtyű! »

Lehúzzák a piros foltokat, mélyen hidratálják a bőrt: szérumokat teszteltünk »

A garbó ultranőiesen: egyetlen ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem szeretnél 15 percnél többet a főétel elkészítésével bajlódni, a zöldséges, fűszeres csirkemell remek választás. Jót tesz a húsnak, ha legalább egy-két órán át  pihenteted a pácban.

A csirke mellé mindenféle zöldséget pakolhatsz, padlizsánnal, cukkinivel is érdemes kipróbálni. Alakbarát finomság, mégis annyira laktató, hogy ehhez garantáltan nem kell első fogás. A hús pedig nem lesz száraz.

Zöldséges csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell
  • 25 dkg kelbimbó
  • 3 vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 1 dl olívaolaj
  • fél csokor petrezselyem

Páchoz

  • 2 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés ideje: 1 óra, pácolás: 2 óra

A csirkemellet mosd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra. Öntsd egy tálba az olívaolajat, a mustárt, add hozzá a borsot, és jól keverd össze. Forgasd bele a húst, és takard le fóliával. Tedd a hűtőbe legalább két órára.

Sütés előtt a zöldségeket pucold meg, majd vágd fel tetszés szerint kisebb darabokra. Az olívaolajat sózd ízlés szerint, és szórj bele aprított petrezselymet. A zöldségeket rendezd tepsibe, öntsd rá az olívaolajat, majd pakold rá a csirkemellet. Locsold meg egy deci vízzel. Rakd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 45 perc alatt. Közben forgasd át a húst és a zöldségeket is. Akkor jó, ha a hús belül puha, tehát könnyen áthatol rajta egy hegyes kés, kívül pedig szép piros. 

Ezt is szeretjük