Tepsiben sült, zöldséges csirkemell - Kalóriaszegény, mégis laktató
Az ízletes fogás nagy előnye, hogy a csirkemellel együtt sül a zöldséges köret.

zoldseges-csirkemell
Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem szeretnél 15 percnél többet a főétel elkészítésével bajlódni, a zöldséges, fűszeres csirkemell remek választás. Jót tesz a húsnak, ha legalább egy-két órán át  pihenteted a pácban.

A csirke mellé mindenféle zöldséget pakolhatsz, padlizsánnal, cukkinivel is érdemes kipróbálni. Alakbarát finomság, mégis annyira laktató, hogy ehhez garantáltan nem kell első fogás. A hús pedig nem lesz száraz.

Zöldséges csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell
  • 25 dkg kelbimbó
  • 3 vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 1 dl olívaolaj
  • fél csokor petrezselyem

Páchoz

  • 2 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés ideje: 1 óra, pácolás: 2 óra

A csirkemellet mosd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra. Öntsd egy tálba az olívaolajat, a mustárt, add hozzá a borsot, és jól keverd össze. Forgasd bele a húst, és takard le fóliával. Tedd a hűtőbe legalább két órára.

Sütés előtt a zöldségeket pucold meg, majd vágd fel tetszés szerint kisebb darabokra. Az olívaolajat sózd ízlés szerint, és szórj bele aprított petrezselymet. A zöldségeket rendezd tepsibe, öntsd rá az olívaolajat, majd pakold rá a csirkemellet. Locsold meg egy deci vízzel. Rakd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 45 perc alatt. Közben forgasd át a húst és a zöldségeket is. Akkor jó, ha a hús belül puha, tehát könnyen áthatol rajta egy hegyes kés, kívül pedig szép piros. 

Ezt is szeretjük