Tepsiben sült, zöldséges csirkemell - Kalóriaszegény, mégis laktató

Az ízletes fogás nagy előnye, hogy a csirkemellel együtt sül a zöldséges köret.

Tepsiben sült, zöldséges csirkemell - Kalóriaszegény, mégis laktató
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem szeretnél 15 percnél többet a főétel elkészítésével bajlódni, a zöldséges, fűszeres csirkemell remek választás. Jót tesz a húsnak, ha legalább egy-két órán át  pihenteted a pácban.

A csirke mellé mindenféle zöldséget pakolhatsz, padlizsánnal, cukkinivel is érdemes kipróbálni. Alakbarát finomság, mégis annyira laktató, hogy ehhez garantáltan nem kell első fogás. A hús pedig nem lesz száraz.

Zöldséges csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell
  • 25 dkg kelbimbó
  • 3 vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 1 dl olívaolaj
  • fél csokor petrezselyem

Páchoz

  • 2 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés ideje: 1 óra, pácolás: 2 óra

A csirkemellet mosd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra. Öntsd egy tálba az olívaolajat, a mustárt, add hozzá a borsot, és jól keverd össze. Forgasd bele a húst, és takard le fóliával. Tedd a hűtőbe legalább két órára.

Sütés előtt a zöldségeket pucold meg, majd vágd fel tetszés szerint kisebb darabokra. Az olívaolajat sózd ízlés szerint, és szórj bele aprított petrezselymet. A zöldségeket rendezd tepsibe, öntsd rá az olívaolajat, majd pakold rá a csirkemellet. Locsold meg egy deci vízzel. Rakd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 45 perc alatt. Közben forgasd át a húst és a zöldségeket is. Akkor jó, ha a hús belül puha, tehát könnyen áthatol rajta egy hegyes kés, kívül pedig szép piros. 

Ezt is szeretjük