Tepsiben sült, zöldséges csirkemell - Kalóriaszegény, mégis laktató
Az ízletes fogás nagy előnye, hogy a csirkemellel együtt sül a zöldséges köret.
Ha nem szeretnél 15 percnél többet a főétel elkészítésével bajlódni, a zöldséges, fűszeres csirkemell remek választás. Jót tesz a húsnak, ha legalább egy-két órán át pihenteted a pácban.
A csirke mellé mindenféle zöldséget pakolhatsz, padlizsánnal, cukkinivel is érdemes kipróbálni. Alakbarát finomság, mégis annyira laktató, hogy ehhez garantáltan nem kell első fogás. A hús pedig nem lesz száraz.
Zöldséges csirkemell
Hozzávalók:
- 4 csirkemell
- 25 dkg kelbimbó
- 3 vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 1 dl olívaolaj
- fél csokor petrezselyem
- só
Páchoz
- 2 teáskanál mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- bors
Elkészítés ideje: 1 óra, pácolás: 2 óra
A csirkemellet mosd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra. Öntsd egy tálba az olívaolajat, a mustárt, add hozzá a borsot, és jól keverd össze. Forgasd bele a húst, és takard le fóliával. Tedd a hűtőbe legalább két órára.
Sütés előtt a zöldségeket pucold meg, majd vágd fel tetszés szerint kisebb darabokra. Az olívaolajat sózd ízlés szerint, és szórj bele aprított petrezselymet. A zöldségeket rendezd tepsibe, öntsd rá az olívaolajat, majd pakold rá a csirkemellet. Locsold meg egy deci vízzel. Rakd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 45 perc alatt. Közben forgasd át a húst és a zöldségeket is. Akkor jó, ha a hús belül puha, tehát könnyen áthatol rajta egy hegyes kés, kívül pedig szép piros.