Baconnel, zöldségekkel sült csirke sajtmártásban: egyszerű, gyors, mégis fenséges
A sajtmártás mindig feldobja a sült csirkét. Baconnel és zöldségekkel készítve egyszerre vitamindús és laktató.

sajtmartas csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A finom, krémes sajtmártás ellenállhatatlan kísérője lehet a kicsit száraz sült csirkemellnek. A húst a bacon teszi szaftosabbá. A nyár nagy ajándéka a friss zöldborsó, amit most a hüvelyében hagyva párolj puhára, ezt add a mártásos hús mellé.

Zöldséges csirke sajtmártással receptje

Hozzávalók:

  • 60 dkg filézett csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 10 szelet bacon
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • 1 evőkanál olívaolaj

A körethez

  • 25 dkg kifejtetlen zöldborsó
  • 1 evőkanál vaj
  • bors

A sajtmártáshoz

  • 20 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, sózd, borsozd, locsold meg egy evőkanál olívaolajjal, és tedd egy fél órára a hűtőbe. A gombát addig szeleteld fel, majd keverd össze sóval, borssal és apóra vágott petrezselyemmel.

Egy tepsit bélelj ki baconnel. Fektesd rá a csirkeszeleteket, szórd mellé és rá a gombát, és alufóliával letakarva süsd fél órát. Közben készítsd el a sajtmártást és a köretet.

Az egy evőkanál vajat olvaszd fel, szórd rá a megmosott, hüvelyében hagyott zöldborsót. Sózd, borsozd, és kis lángon húsz perc alatt párold puhára. A sajtmártáshoz a sajtot reszeld meg, a tejet forrald fel. Egy kisebb lábosban olvaszd fel a vajat, futtasd meg rajta a lisztet, majd fokozatosan öntsd hozzá a forró tejet. Kevergesd kézi habverővel, majd ha besűrűsödött, húzd le a tűzről, keverd hozzá a reszelt sajtot, és ízesítsd szerecsendióval. A mártást öntsd a sütőből kivett, már megpirult hús tetejére, és kínáld mellé a párolt zöldborsót.

A különféle mártások szerelmeseinek a citromos-petrezselymes szósz is hamar a kedvencükké válhat.

Ezt is szeretjük