Fűszeres, szaftos sertéssült zöldségekkel töltve, jó fokhagymásan
A zöldségekkel töltött fűszeres sertéssülttel nem kell sok időt a konyhában töltened, mert pár perc alatt összeállítod.

zoldsegekkel-toltott-sertes
beauty and style
Top olvasott cikkek

A göngyölt, sült húsban az a legjobb, hogy viszonylag kevés munka van vele, mégis elronthatatlan. A sertéssült fokhagymával ízesítve és fűszeres zöldségekkel töltve fejedelmi hétvégi ebéd lehet. Combból kicsit szaftosabb, karajból szárazabb lesz a végeredmény. 

Zöldségekkel töltött sertéssült

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj vagy sertéscomb
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál sertéshús fűszerkeverék
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát és a fehérrépát hámozd meg, kockázd fel, és kevés sós vízben párod félpuhára. A vöröshagymát is pucold meg és aprítsd fel. Öntsd a répákat és a hagymát egy tálba, sózd, borsozd, és keverd össze.

A sertést vágd be, terítsd ki, mint egy könyvet, és a zöldséges keveréket oszlasd el rajta, majd tekerd fel. Keverd össze a mustárt, az olajat, a fűszerkeveréket, a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, és kend be vele alaposan a húst. Akár össze is kötheted, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Önts alá vizet, és süsd körülbelül két órán keresztül, amíg megpuhul, tehát könnyen beleszúrható egy kés. A végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 
A sertésoldalasból is kiváló főfogást készíthetsz. Lassan sütve, fűszerekkel lesz tökéletes.

Ezt is szeretjük