Fűszeres, szaftos sertéssült zöldségekkel töltve, jó fokhagymásan
A zöldségekkel töltött fűszeres sertéssülttel nem kell sok időt a konyhában töltened, mert pár perc alatt összeállítod.


- Puhává teszik a kiszáradt bőrt és feltöltik nedvességgel: 3 gyorsan elkészíthető házi kézápolót mutatunk »
- Helen Mirren is odáig van a szíriai tervező különleges ruháiért: a legújabb kreációk láttán leesett az állunk »
- Szupernőies kiegészítő tér vissza tavasszal: a láncos öv lesz a szezon nagy slágere »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
A göngyölt, sült húsban az a legjobb, hogy viszonylag kevés munka van vele, mégis elronthatatlan. A sertéssült fokhagymával ízesítve és fűszeres zöldségekkel töltve fejedelmi hétvégi ebéd lehet. Combból kicsit szaftosabb, karajból szárazabb lesz a végeredmény.
Zöldségekkel töltött sertéssült
Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj vagy sertéscomb
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2 teáskanál sertéshús fűszerkeverék
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A sárgarépát és a fehérrépát hámozd meg, kockázd fel, és kevés sós vízben párod félpuhára. A vöröshagymát is pucold meg és aprítsd fel. Öntsd a répákat és a hagymát egy tálba, sózd, borsozd, és keverd össze.
A sertést vágd be, terítsd ki, mint egy könyvet, és a zöldséges keveréket oszlasd el rajta, majd tekerd fel. Keverd össze a mustárt, az olajat, a fűszerkeveréket, a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, és kend be vele alaposan a húst. Akár össze is kötheted, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Önts alá vizet, és süsd körülbelül két órán keresztül, amíg megpuhul, tehát könnyen beleszúrható egy kés. A végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
A sertésoldalasból is kiváló főfogást készíthetsz. Lassan sütve, fűszerekkel lesz tökéletes.
Még több recept