Zöldségekkel sült, isteni, ropogós krumpli: ez nem úszik az olajban
Ne csak krumplit süss a főfogás mellé, szórj hozzá más zöldségeket is a tepsibe!

Kínálj a sült, rántott húsok, halak mellé színes, ízes, izgalmas köretet! A zöldségeknek kifejezetten jót tesz, ha a tepsiben összesütöd őket. Csak kevés olajra lesz szükséged, így nem szívják tele magukat zsiradékkal, és az olajszagot is megúszod. Friss vagy mirelit zöldségeket is pakolhatsz a krumpli mellé.
Zöldségekkel sült krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 40 dkg mexikói zöldségkeverék
- 10 dkg gomba
- 1 db vöröshagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
- kakukkfű
Elkészítés:
A krumpli héját alaposan mosd meg, és sós vízben főzd félpuhára 15 perc alatt. Ha meghűl, pucold meg, majd vágd fel hasábokra. A mexikói zöldségkeveréket és a gombát kevés vízzel párold roppanósra, és fűszerezd sóval, borssal.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, tedd bele a krumplit, rakd hozzá a párolt zöldségeket és feldarabolt vöröshagymát. Locsold meg a zúzott fokhagymával elkevert olívaolajjal. Szórd meg kakukkfűvel és rozmaringgal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 15 percig.
Kóstoltál már krumplit sörben sütve? Finom puha és nagyon ízletes lesz.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció