Zöldségekkel sült, omlós csirkeszárny: a páctól lesz ennyire finom

Az édes és a csípős ízek csodás kombinációja teszi felejthetetlenné a ropogós külsejű csirkeszárnyakat, amik mellé zöldségeket is érdemes pakolni.

zoldsegekkel-sult-csirkeszarny
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan csak legyintenek a csontos csirkeszárnyra, pedig rengeteg lehetőséget rejt. Egy izgalmas páccal sokat kihozhatsz belőle. A chilis-mézes változat tuti nyerő, ha kedveled a pikáns ízeket. Praktikusan rakj hozzá zöldségeket, tökéletesek lesznek köretnek. 

Zöldségekkel sült csirkeszárny

Hozzávalók

  • 12 db csirkeszárny
  • 5 evőkanál méz
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 1 db paprika
  • 1 db lila hagyma
  • 0.5 db citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 teáskanál bors
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál chili
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat mosd meg, és törölgesd szárazra. Hagyhatod egyben, de a forgójuknál ketté is vághatod. Dörzsöld be a sóval, majd készítsd el a pácot. A mézet keverd össze a préselt vagy apróra vágott fokhagymával, a borssal, fél citrom levével és a chilivel, majd kend be vele a húsokat. Lefedve tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy a fűszerek jól átjárják a szárnyakat.
 

A zöldségeket pucold meg, vágd egyforma nagyságú darabokra, tedd hozzá a maradék fél citromot is karikázva, és rakd egy tepsibe. Pakold a zöldségek mellé a húsokat is, és önts alájuk kevés vizet. Tedd előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd 35-40 percig. Ha a hús már majdnem teljesen puha, vedd le a fóliát, és pirítsd még 10-15 percig. Tálalás előtt szórd meg petrezselyemmel. 
A Buffalo csirkeszárnyak is kellemesen csípősek, tejfölös mártogatóssal pedig még finomabbak. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük