Citromos lazac vele sült, fűszeres zöldségekkel: villámgyorsan elkészül
Süsd batyuban, zöldségekkel a lazacot, így még ízletesebb lesz, és nem kell hozzá zsiradék!

zoldsegekkel-sult-lazac
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Az új kedvenc teraszunk a 7. kerületben: megnyílik a belvárosi dzsungel! (x)

beauty and style

Antioxidánsokban gazdag, házi arcradír: római köménnyel a ráncok ellen »

4 trend, amitől elbúcsúzhatunk 2019 nyarán: jövőre már nem ez lesz a divat »

Összeér a combja, de így tökéletes a teltkarcsú modell: nem engedi, hogy retusálják az idomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha egészséges és gyors ebédet készítenél, a fehérjében, omega-3 zsírsavban gazdag lazac mindig tökéletes választás. Citrommal, fűszerekkel igazán fejedelmi, és akár nagyobb eseményeken is kínálhatod főételként. Ha batyuban sütöd, nem fog kiszáradni. Pakolj a halszeletek mellé zöldségeket is, így külön köret már nem is kell. 

 

Citromos, sült lazac

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac
  • 2 db paradicsom
  • 1 db cukkini
  • 1 db paprika
  • 2 ág rozmaring
  • 1 db lila hagyma
  • 1 db citrom
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A lazacszeleteket öblítsd le, és itasd fel róluk papírtörlővel a nedvességet. Locsold meg a citrom levével, és sózd, borsozd ízlés szerint. A zöldségeket pucold meg, és vágd fel tetszőlegesen. Rakd a lazacokat fóliára, tégy mindegyik szelet mellé zöldségeket, rakj a lazacra bazsalikomot és rozmaringot, és jól csomagold be. 
Told a batyukat előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a lazac puha, bontsd ki a batyukat, és kicsit pirítsd meg a szeleteket. Pihentesd a fóliában pár percig, és tálalhatod is. 
A halszeleteket sörtésztába is forgathatod, a bunda fantasztikusan puha lesz. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük