Zöldfűszeres vajjal töltött, rántott csirkemell sütőben sütve

Nem lesz száraz a rántott csirkemell, ha zöldfűszeres vajjal együtt sütöd.

Zöldfűszeres vajjal töltött csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a mindenféle jósággal töltött csirkemellet, szívesen használsz zöldfűszereket, akkor ez a te recepted. A ropogósra sült aranyszínű bunda és az omlós hús együtt hihetetlenül jó. Ez a változat még a kijevin is túltesz, hisz ízesebb. A fűszervajat akár előre is elkészítheted. A hagyományos köretek mellett zöldséget is kínálj hozzá.

Zöldfűszeres vajjal töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db csirkemell
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál tárkonylevél
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd össze a citromlével, a préselt fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, a bazsalimommal és a tárkonnyal, majd ízesítsd borssal. Tedd a fagyasztóba 15 percre. A csirkemelleket mosd meg, és törölgesd papírtörlővel szárazra. Vedd ketté, vágd be, hajtsd ki, mint egy könyvet, és kicsit klopfold ki. A hússzeleteket ízesítsd kevés sóval és borssal. A behűtött, fűszeres vajat oszd el egyformán a hússzeletek közepén, majd tekerd fel. Ha biztosra akarsz menni, tűzd össze fogvájóval, hogy ne nyíljon szét sütés közben.

Panírozd be a húst a szokásos módon. Először forgasd meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. Rázd le róla a felesleges panírt. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olajjal. Süsd meg 180 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt.

A csirkemellet aszalt gyümölcsökkel is megtöltheted. Az édes és a sós ízek jól illenek egymáshoz.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük