Zöldfűszeres vajjal töltött, rántott csirkemell sütőben sütve
Nem lesz száraz a rántott csirkemell, ha zöldfűszeres vajjal együtt sütöd.
Ha szereted a mindenféle jósággal töltött csirkemellet, szívesen használsz zöldfűszereket, akkor ez a te recepted. A ropogósra sült aranyszínű bunda és az omlós hús együtt hihetetlenül jó. Ez a változat még a kijevin is túltesz, hisz ízesebb. A fűszervajat akár előre is elkészítheted. A hagyományos köretek mellett zöldséget is kínálj hozzá.
Zöldfűszeres vajjal töltött csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db csirkemell
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 2 db tojás
- 2 evőkanál petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 1 mokkáskanál tárkonylevél
- 1 ág bazsalikom
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A vajat keverd össze a citromlével, a préselt fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, a bazsalimommal és a tárkonnyal, majd ízesítsd borssal. Tedd a fagyasztóba 15 percre. A csirkemelleket mosd meg, és törölgesd papírtörlővel szárazra. Vedd ketté, vágd be, hajtsd ki, mint egy könyvet, és kicsit klopfold ki. A hússzeleteket ízesítsd kevés sóval és borssal. A behűtött, fűszeres vajat oszd el egyformán a hússzeletek közepén, majd tekerd fel. Ha biztosra akarsz menni, tűzd össze fogvájóval, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
Panírozd be a húst a szokásos módon. Először forgasd meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. Rázd le róla a felesleges panírt. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olajjal. Süsd meg 180 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt.
A csirkemellet aszalt gyümölcsökkel is megtöltheted. Az édes és a sós ízek jól illenek egymáshoz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció