Isteni köret krumpli helyett: karcsúsító, zöldfűszeres retek tepsiben sütve
A sütőben sült retek belül szinte krémes lesz. Ehetsz belőle bármennyit, hisz alig van benne kalória.

zöldfuszeres-sult-retek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A retek sütve kiváló köret. Ha egyszer kipróbálod, biztosan rendszeresen beiktatod a menübe. Kevésbé karakteres, mint nyersen, így bátran ízesítheted. A zöldfűszerek különösen illenek hozzá. Ebbe a változatba petrezselyem kerül, amit kicserélhetsz kakukkfűre, rozmaringra vagy bazsalikomra. A maradék retket salátába is keverheted. 

Zöldfűszeres sült retek receptje

Hozzávalók

  • 2 csokor retek
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szelet citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A retket alaposan mosd meg, majd vágd egyforma nagyságú darabokra. Ha átlagos méretű a zöldség, akkor felezd el, ha nagyobb, negyedeld. Rendezd tepsibe, és locsold meg sóval, borssal elkevert olívaolajjal, majd tegyél a szeletek mellé kisebb darabokra vágott fokhagymát és citromszeleteket.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 20 percig. A sütés ideje a zöldségdarabok nagyságától is függ. Érdemes közben a retket átforgatni. Akkor jó, ha a belseje puha, kívül pedig szép piros. A sütőből kivéve rögtön szórd meg aprított petrezselyemmel. 

Retekből ínycsiklandó házi savanyúságot is készíthetsz egyszerűen és gyorsan. 

Ezt is szeretjük