Zöldfűszeres, sült paradicsom: grillen, serpenyőben vagy sütőben is készítheted
Napérlelte, édes paradicsomból a legfinomabb ez a mediterrán ízvilágú, könnyű étel.
Hozd ki a legtöbbet a paradicsomból! Most nagyon finom, illatos, ízes, lédús. Sütve, zöldfűszerrel önmagában is remek, de kínálhatod köretként, és kevés munkával izgalmas salátát is készíthetsz belőle. Mindegy, hogy koktél-, saláta- vagy sárga paradicsom van kéznél, dobd nyugodtan a sütőbe. Kevés feta, mozzarella vagy parmezán sajt jól megy hozzá.
Zöldfűszeres, sült paradicsom
Hozzávalók
- 50 dkg paradicsom
- 10 dkg sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál oregánó
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A paradicsomot mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet egy papírtörlővel. Ha koktélparadicsomot használsz, vágd ketté. Ha nagyobb, karikázd vagy szeleteld fel. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, bazsalikommal, de használhatsz más zöldfűszert, oregánót, rozmaringot vagy akár petrezselymet.
Rendezd a paradicsomokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg a fűszeres olívaolajjal. Dugd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Félidőben rakd rá a sajtot. Serpenyőben készítve csökken a sütési idő. Ha elöl van a grillsütő, akár azt is bevetheted. Akkor jó, ha a paradicsom széle ropogós.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept