Zöldfűszeres, sült paradicsom: grillen, serpenyőben vagy sütőben is készítheted
Napérlelte, édes paradicsomból a legfinomabb ez a mediterrán ízvilágú, könnyű étel.

Zöldfűszeres, sült paradicsom: grillen, serpenyőben vagy sütőben is készítheted
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Így teheted még különlegesebbé a fekete rúzst: csodálatos, ezüstös smink »

Az éjszaka királynőjeként pózol Gisele Bündchen: a 38 éves modell ilyen gyönyörű »

Zseniális ötlet egy régi táskával: ahelyett, hogy kidobnád, így hasznosítsd újra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozd ki a legtöbbet a paradicsomból! Most nagyon finom, illatos, ízes, lédús. Sütve, zöldfűszerrel önmagában is remek, de kínálhatod köretként, és kevés munkával izgalmas salátát is készíthetsz belőle. Mindegy, hogy koktél-, saláta- vagy sárga paradicsom van kéznél, dobd nyugodtan a sütőbe. Kevés feta, mozzarella vagy parmezán sajt jól megy hozzá. 

Zöldfűszeres, sült paradicsom

Hozzávalók:

  • 50 dkg paradicsom
  • 10 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál oregánó
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet egy papírtörlővel. Ha koktélparadicsomot használsz, vágd ketté. Ha nagyobb, karikázd vagy szeleteld fel. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, bazsalikommal, de használhatsz más zöldfűszert, oregánót, rozmaringot vagy akár petrezselymet. 
 

Rendezd a paradicsomokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg a fűszeres olívaolajjal. Dugd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Félidőben rakd rá a sajtot. Serpenyőben készítve csökken a sütési idő. Ha elöl van a grillsütő, akár azt is bevetheted. Akkor jó, ha a paradicsom széle ropogós. 

Ezt is szeretjük