Zöldfűszeres, sült paradicsom: grillen, serpenyőben vagy sütőben is készítheted

Napérlelte, édes paradicsomból a legfinomabb ez a mediterrán ízvilágú, könnyű étel.

Zöldfűszeres, sült paradicsom: grillen, serpenyőben vagy sütőben is készítheted
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hozd ki a legtöbbet a paradicsomból! Most nagyon finom, illatos, ízes, lédús. Sütve, zöldfűszerrel önmagában is remek, de kínálhatod köretként, és kevés munkával izgalmas salátát is készíthetsz belőle. Mindegy, hogy koktél-, saláta- vagy sárga paradicsom van kéznél, dobd nyugodtan a sütőbe. Kevés feta, mozzarella vagy parmezán sajt jól megy hozzá. 

Zöldfűszeres, sült paradicsom

Hozzávalók

  • 50 dkg paradicsom
  • 10 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál oregánó
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet egy papírtörlővel. Ha koktélparadicsomot használsz, vágd ketté. Ha nagyobb, karikázd vagy szeleteld fel. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, bazsalikommal, de használhatsz más zöldfűszert, oregánót, rozmaringot vagy akár petrezselymet. 
 

Rendezd a paradicsomokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg a fűszeres olívaolajjal. Dugd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Félidőben rakd rá a sajtot. Serpenyőben készítve csökken a sütési idő. Ha elöl van a grillsütő, akár azt is bevetheted. Akkor jó, ha a paradicsom széle ropogós. 

Ezt is szeretjük