
Vajpuhára sült csirkecombok zöldfűszeres, paradicsomos pácban: a munka nagy részét a sütő végzi
Készítsd el a sült csirkecombokat egyszerű zöldfűszeres, paradicsomos pácban!


Nagyon jól megy a sült csirkecombhoz a zöldfűszeres, paradicsomos pác, mivel a sokféle íz lejut a belsejébe, és különösen zamatossá teszi. A sült csirkecomb mindig jó választás akkor, ha nem szeretnél sok időt tölteni a konyhában, mivel a befűszerezése alig tíz perc, a többit pedig nyugodtan rábízhatod a sütőre.
Zöldfűszeres-paradicsomos csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkealsócomb
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 vöröshagyma
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 dl forró víz
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál currypor
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombok felszínét egy éles késsel vagdosd be. A paradicsompürét egy tálban keverd el az olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal, curryporral, rozmaringgal, kakukkfűvel. Keverd össze, öntsd fel fél deci forró vízzel, és forgasd meg benne a combokat. Letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy órát.
A pihentetési idő leteltével a csirkecombokat vedd ki a pácból, és egyengesd el egy tepsiben. Tegyél melléjük két darab megpucolt, félbevágott hagymát. A visszamaradt paradicsomos szószt keverd el másfél deci forró vízzel, és öntsd a combok mellé. Alufóliával letakarva, 180 fokon egy bő óra alatt süsd őket puhára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a csirke bőre megpirulhasson.
A fűszeres paradicsomszósz sokféle ételt feldob: a spenótos, sajtos gombócok mellé is remekül passzol.
- sűrített paradicsom
- húsételek
- sült csirkecomb
- currypor
- paradicsomos-zöldfűszeres sült csirkecomb
- Recept

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept