Sütőben sült zöldfűszeres krumpli bevagdosva, ropogósan
A bevagdosott, vagy ahogy sokan ismerik, a Hasselback-krumpli széle ropogós, belül nagyon puha, és alig kell hozzá olaj.

zoldfuszeres-krumpli
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt rögtön ki kell próbálnod! Az egyszerű, mégis izgalmas, egészben sült, bevagdosott krumplit a svédeknek köszönhetjük. Feldobhatod vele a főfogásokat, de mártogatósokkal, salátákkal önálló fogásként is számításba jöhet. Sokféleképpen variálhatod, a résekbe rakhatsz szalonnát, de turbózhatod különféle zöldfűszerekkel is.

Zöldfűszeres krumpli bevagdosva

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 2 ág rozmaring
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumpli héját dörzsöld meg alaposan, vagy pucold meg. Vagdosd be éles késsel vékonyan, két-három milliméterenként, de arra ügyelj, hogy ne vágd át az alját. Rendezd a krumplikat sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd kend be vele a krumplikat. Legegyszerűbb, ha ecsetet használsz. Ügyelj, hogy a résekbe is jusson a fűszeres keverékből.

Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Az utolsó 10 percben szórd meg az apróra vágott zöldfűszerekkel. Rögtön a sütőből tálald, mert melegen a legfinomabb.
Bevagdosás nélkül is készíthetsz tökéletes sült krumplit. Érdemes viszont előfőzni.

Ezt is szeretjük