Főtt kukorica, ahogy még nem készítetted: a sok sajt és zöldfűszer a titka

Olyan lesz, mint a strandon kapható főtt kukorica, persze egy kis extrával.

Zöldfűszeres főtt kukorica sajttal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan gondolják úgy, hogy kukoricát főzni ördöngös és hosszadalmas munka, pedig nem is lehetne egyszerűbb, sőt, azzal lehet igazán elrontani, ha valaki túl sokáig hagyja főni. A jól elkészített főtt kukorica önmagában is igazi csemege, de egy kis fűszerrel és sajttal izgalmasabb is lehet.

Zöldfűszeres főtt kukorica sajttal

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 6 cső csemegekukorica
  • 30 dkg sajt
  • 2 mokkáskanál rozmaring
  • 10 levél friss bazsalikom
  • vaj ízlés szerint
  • só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot reszeld le vékony lyukú reszelőn, és keverd össze a rozmaringgal. A kukoricának szedd le a haját, és fejtsd le róla a héjat is, a zsengébb héjrészeket azonban használd fel a főzéshez is, még finomabb lesz tőle a kukorica. Tedd az alaposan megtisztított héjat és a kukoricacsöveket egy nagy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Tedd fel főni, majd forrástól számítva főzd még 10-15 percig, míg meg nem puhul. A még forró kukoricát szedd ki egy tálra, szórd meg alaposan a fűszeres reszelt sajttal, és hagyd, hogy kissé ráolvadjon. Szórd meg a kis darabokra tépkedett bazsalikomlevéllel is. Ízlés szerint vajjal és sózva is fogyaszthatod.

Mexikói stílusban is igazán felejthetetlen lesz a főtt kukorica.

Mexikói stílusban készült, fűszeres grillezett kukorica: vajjal és parmezánnal lesz igazán finom

Igazi bulikaja, de például Mexikóban minden sarkon kapható street food: ott életveszélyesen csípős, sajtos chiliporba forgatják, egészen bátornak kell lenni az elfogyasztásához.

Elolvasom

Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük