Házi, fűszeres sajtmártás: háromféle sajtból készül, attól ennyire krémes
Ez a sajtmártás tejszínes, a füstölt sajttól különleges ízű, egyszerű és sokoldalúan felhasználható.

- Eltávolítják a maradék sminket és a szennyeződéseket: hatékony szilárd arctisztítók árakkal, lelőhelyekkel »
- A 48 éves Victoria Beckham melltartóban, nyuszifülekkel pózol a címlapon: rég láttunk róla ilyen szexi, bevállalós képeket »
- A farmerdzseki megunhatatlan klasszikus: a most divatos fazonokat nőies és sportos stílusban is viselheted »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
Jó, ha van egy bevált sajtmártásrecepted, hisz a legkülönbözőbb ételeket is feldobhatod vele. Tökéletes sült és grillezett húsokhoz, zöldségekhez, tésztákhoz, de még akár rizshez is. Ha van kéznél valamilyen zöldfűszered, azt is szórhatsz bele. Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető, csak keverd szorgosan, hogy ne legyen csomós.
Fűszeres sajtmártás
Hozzávalók
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg trappista sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 6 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2.5 dl habtejszín
- só
- bors
- szerecsendió (őrölt)
Elkészítés:
A vajat rakd egy lábosba, olvaszd fel, add hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd egy-két percig. Részletekben öntsd hozzá a tejet és a tejszínt. Kis lángon forrald, közben fakanállal keverd csomómentesre, és főzd sűrűre. Amikor eléri a tökéletes állagot, tedd hozzá a krémsajtot és a kétféle reszelt sajtot. Továbbra is kavard. Ha felolvad a sajt, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.
Ha szereted a sajtos ételeket, akkor a dupla sajtos tekercseket is biztosan szívesen megkóstolod. Ha leveles tésztából készíted, alig lesz vele munka.
Még több recept