Házi, fűszeres sajtmártás: háromféle sajtból készül, attól ennyire krémes
Ez a sajtmártás tejszínes, a füstölt sajttól különleges ízű, egyszerű és sokoldalúan felhasználható.

sajtmartas
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Kiütések és irritáció borotválkozás után? Megmondjuk, mit csinálsz rosszul »

8 étel, amitől makulátlanul tiszta bőröd lesz: fogyaszd őket rendszeresen »

Gyönyörű nő lett a Vágy és vezeklés egykori sztárja: Saoirse Ronan igazi ír szépség »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Jó, ha van egy bevált sajtmártásrecepted, hisz a legkülönbözőbb ételeket is feldobhatod vele. Tökéletes sült és grillezett húsokhoz, zöldségekhez, tésztákhoz, de még akár rizshez is. Ha van kéznél valamilyen zöldfűszered, azt is szórhatsz bele. Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető, csak keverd szorgosan, hogy ne legyen csomós. 

Fűszeres sajtmártás

Hozzávalók:

  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2.5 dl habtejszín
  • bors
  • szerecsendió (őrölt)
Recept idők

Elkészítés:

A vajat rakd egy lábosba, olvaszd fel, add hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd egy-két percig. Részletekben öntsd hozzá a tejet és a tejszínt. Kis lángon forrald, közben fakanállal keverd csomómentesre, és főzd sűrűre. Amikor eléri a tökéletes állagot, tedd hozzá a krémsajtot és a kétféle reszelt sajtot. Továbbra is kavard. Ha felolvad a sajt, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. 
Ha szereted a sajtos ételeket, akkor a dupla sajtos tekercseket is biztosan szívesen megkóstolod. Ha leveles tésztából készíted, alig lesz vele munka. 

Ezt is szeretjük