Ennyi ideig főzd a kukoricát, hogy tökéletes legyen
Ha megismersz néhány praktikát, te is készíthetsz olyan főtt kukoricát, mint amilyet a strandon árulnak.

Ennyi ideig főzd a kukoricát, hogy tökéletes legyen
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Igazán menő szettek, amikben nem ciki a tréningnadrág: az utcán is megállják a helyüket »

Házi szemránckrémek, amiket gyerekjáték összeütni: versenybe szállnak a boltiakkal »

Nem szélesítenek a túlméretezett, bő cuccok, ha így kerülnek be az öltözékbe: nőiesen is viselhetők »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nyár nélkülözhetetlen csemegéje a főtt kukorica. Ne csak nyaraláskor edd, készítsd el otthon is! Most már hozzájuthatsz a piacon és a boltokban, ám nem mindegy, hogy milyet veszel. Van néhány trükk, amit, ha bevetsz, minden eddiginél jobb lesz a végeredmény.

Főtt kukorica

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 6 darab kukorica
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

Az első és talán legfontosabb teendő a kukorica szakszerű kiválasztása. Minél zsengébb ugyanis a termés, annál édesebb és finomabb. Ráadásul sok helyen árulnak takarmánykukoricát, aminek az íze kevésbé jó. A csemegekukorica csöve sárga vagy fehér, a takarmányé sötétebb, pirosas. Figyelj arra is, hogy se a kukorica héja, se a csöve ne legyen száraz.
Húzd szét egy kicsit a héját, és vizsgáld meg a szemeket is. Ügyelj arra, hogy lehetőleg sűrűn, szorosan helyezkedjenek el egymás mellett. Ha nagyon hiányos a cső, ne vedd meg. Vásárlás után a lehető leghamarabb főzd meg a kukoricát.
 

Válassz egy akkora fazekat, hogy a csövek kényelmesen elférjenek benne egymás mellett. A kukorica héját szedd le, és a zsenge levelekkel béleld ki a főzőedény alját. Önts a lábosba annyi vizet, hogy az ellepje a kukoricákat. Aranyszabály, hogy a vízbe ne tegyél sót. A fazekat takard le fedővel. Ha a víz felforr, vedd lejjebb a lángot, és főzd 10-12 percig a kukoricát. Ekkor érdemes egy szemet leellenőrizni villa segítségével. Ha megfőtt, a kukoricát hagyd a főzőlében kihűlni. Közvetlenül evés előtt sózd meg.
 

Ezt is szeretjük