Omlós, gyorsan pácolt csirkemell a sütőből, jó szaftosan
Ezt a receptet nem csak mellből, de combból vagy szárnyból is elkészítheted.

Omlós, gyorsan pácolt csirkemell a sütőből, jó szaftosan
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

Nőiesek, és szépen elrejtik a hasat ezek a szettek: előnyös fazonok gömbölyded idomokra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zöldfűszeres csirkét az íze mellett azért is kedveled majd, mert nem kell vele sokat foglalkozni. A kakukkfűtől különleges, a bortól finom puha, omlós és szaftos lesz. Arról nem beszélve, hogy bármennyit megehetsz belőle, hisz alakbarát. Főleg, ha salátával vagy zöldségkörettel tálalod.

Zöldfűszeres csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirke
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 db citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olaj
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A mellet mosd meg, darabold fel, és sózd be. Egy tálban keverd össze az olajat a zöldfűszerekkel, a borssal, és kend meg vele jól a húst. Fedd le, és a hűtőben pácold legalább egy órán keresztül.
 

Ezt követően tedd át egy tűzálló tálba, rakj mellé citromkarikát, fokhagymát, és locsold meg a borral. Fedd le, majd told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 40 percig. Amikor a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Sütés közben a csirkét locsold meg, és legalább egyszer fordítsd meg. 

Ezt is szeretjük