Omlós, gyorsan pácolt csirkemell a sütőből, jó szaftosan
Ezt a receptet nem csak mellből, de combból vagy szárnyból is elkészítheted.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
A zöldfűszeres csirkét az íze mellett azért is kedveled majd, mert nem kell vele sokat foglalkozni. A kakukkfűtől különleges, a bortól finom puha, omlós és szaftos lesz. Arról nem beszélve, hogy bármennyit megehetsz belőle, hisz alakbarát. Főleg, ha salátával vagy zöldségkörettel tálalod.
Zöldfűszeres csirke
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg csirke
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 db citrom
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.5 dl olaj
- 1 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A mellet mosd meg, darabold fel, és sózd be. Egy tálban keverd össze az olajat a zöldfűszerekkel, a borssal, és kend meg vele jól a húst. Fedd le, és a hűtőben pácold legalább egy órán keresztül.
Ezt követően tedd át egy tűzálló tálba, rakj mellé citromkarikát, fokhagymát, és locsold meg a borral. Fedd le, majd told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 40 percig. Amikor a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Sütés közben a csirkét locsold meg, és legalább egyszer fordítsd meg.
Még több recept