Zöldfűszeres csirke vele sült retekkel: omlós hús, roppanós köret
A zöldfűszeres csirke egyszerű egytálétel, amit akkor is elkészíthetsz, amikor tényleg nincs sok időd. Süsd vele a köretet, még izgalmasabb lesz a retek.

zoldfuszeres-csirke-sult-retekkel
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

6 észbontóan nőies frizura, amit Catherine Deneuve tett felejthetetlenné: szexi hajviseletei újra divatosak »

Az 51 éves Jennifer Lopez még dínós pulcsiban is dögös: csak ritkán láthatjuk ennyire felöltözve »

Nem olyanok, mint a megszokott instaszelfik: gyönyörű képeket készített magáról a fotósnő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a sült csirke igazi ízbomba, ami akkor lesz igazán zamatos, ha friss fűszernövényeket használsz. Rakhatsz a tepsibe combot, szárnyat, mellet, mindegyik jó választás. A friss retek remek tavaszi köret lehet hozzá. Érdemes azt is meglocsolni a zöldfűszeres keverékkel.  

Zöldfűszeres csirke sült retekkel

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirke
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 csokor retek
  • 2 ág petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág oregánó
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, konyhai papírtörlővel itasd le róla a nedvességet, és sózd, borsozd ízlés szerint. Az olajat keverd össze a zöldfűszerekkel, a zúzott fokhagymával, és kend be vele a húst. 
A megmosott retket ízlés szerint darabold fel, és a csirkével együtt rakd egy tepsibe vagy tűzálló tálba. Öntsd le a maradék páclével, fedd le, ha van időd, tedd a hűtőbe egy-két órára. Ha nincs, rögtön mehet az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 45 percig. Amikor a hús már majdnem teljesen puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd még 15-20 percig. 
A spenótos csirke is kitűnő főétel lehet, a szárazabb csirke is szaftossá válik tőle. 

Ezt is szeretjük