Nagyon finom, és most kell elkészíteni: a zölddió-likőr családi receptje
A hosszú ideig készülő, illatos, fűszeres zölddió-likőr igazi ínyencség. Ezzel a recepttel tökéletes lesz.
A kávébarna színű, ízletes zölddió-likőr hosszadalmasan, hónapokon át készül, de komolyabb munka csak egyszer van vele. A zöld diót ezekben a hetekben kell szedni. Ha nehezen jutsz finomszeszhez, használj helyette jó minőségű vodkát, esetleg törkölypálinkát. A dió szeletelésekor érdemes gumikesztyűt húzni, különben jól megfogja a kezedet. Továbbá olyan ruhában végezd a munkát, amit nem sajnálsz. A likőr karácsonyra lesz igazán finom.

Zölddió-likőr
Hozzávalók
- 50 dkg cukor
- 20 db zöld dió
- 1 l finomszesz
- 4 dl víz
- 8 szem szegfűszeg
- 1 rúd vanília
- 1 rúd fahéj
- 1 db csillagánizs
Elkészítés:
A diót még júniusban szedd le, amikor zöld a héja, és nem kezdődik el a csontosodása. Alaposan mosd meg, majd vágd kettő-négy részre, a nagyságától függően. Rakd egy nagyobb, két és fél literes üvegbe, majd öntsd rá az alkoholt. Add hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a csillagánizst és a vaníliát. Érleld meleg helyen körülbelül 30 napig. Közben hetente egyszer rázogasd meg.
Egy hónap múlva a vízből és a cukorból főzz szirupot, majd öntsd a dióra. Pihentesd még 30 napig, és szűrd át gézlapon. A levét töltsd üvegekbe, és tárold száraz, hűvös helyen. Karácsonyig ne nyúlj hozzá.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció