Nagyon finom, és most kell elkészíteni: a zölddió-likőr családi receptje

A hosszú ideig készülő, illatos, fűszeres zölddió-likőr igazi ínyencség. Ezzel a recepttel tökéletes lesz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kávébarna színű, ízletes zölddió-likőr hosszadalmasan, hónapokon át készül, de komolyabb munka csak egyszer van vele. A zöld diót ezekben a hetekben kell szedni. Ha nehezen jutsz finomszeszhez, használj helyette jó minőségű vodkát, esetleg törkölypálinkát. A dió szeletelésekor érdemes gumikesztyűt húzni, különben jól megfogja a kezedet. Továbbá olyan ruhában végezd a munkát, amit nem sajnálsz. A likőr karácsonyra lesz igazán finom.  

zolddio-likor-recept

Zölddió-likőr

Hozzávalók

  • 50 dkg cukor
  • 20 db zöld dió
  • 1 l finomszesz
  • 4 dl víz
  • 8 szem szegfűszeg
  • 1 rúd vanília
  • 1 rúd fahéj
  • 1 db csillagánizs
Recept idők

Elkészítés:

A diót még júniusban szedd le, amikor zöld a héja, és nem kezdődik el a csontosodása. Alaposan mosd meg, majd vágd kettő-négy részre, a nagyságától függően. Rakd egy nagyobb, két és fél literes üvegbe, majd öntsd rá az alkoholt. Add hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a csillagánizst és a vaníliát. Érleld meleg helyen körülbelül 30 napig. Közben hetente egyszer rázogasd meg. 

Egy hónap múlva a vízből és a cukorból főzz szirupot, majd öntsd a dióra. Pihentesd még 30 napig, és szűrd át gézlapon. A levét töltsd üvegekbe, és tárold száraz, hűvös helyen. Karácsonyig ne nyúlj hozzá.

zolddio-likor

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük