Zöldborsóval és répával sült csirke: jó szaftos, és alig van vele munka
A zöldborsó és a répa mellett sült csirke isteni, és még a diétázók is nyugodtan az étrendjükbe illeszthetik.

zoldborsos repas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ínycsiklandó, tartalmas és egészséges egytálételt kaphatsz akkor, ha a csirkemellet zöldségekkel együtt sütöd, amelyek így a hús szaftjában párolódnak puhára. Ha mirelit zöldborsót és szeletelt konzervgombát használsz, akkor tényleg csak minimális munka van ezzel a könnyű ebéd- vagy vacsoraétellel.

Zöldborsóval és répával sült csirke

Hozzávalók:

  • 4 db bőrös csirkemell vagy comb
  • 30 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 25 dkg szeletelt gomba
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 dl fehérbor
  • 1 evőkanál sült csirke fűszersó
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst szükség esetén tisztítsd meg, és dörzsöld be sóval. Három evőkanál olívaolajat keverj össze a borssal és a fűszerkeverékkel, kend be vele a csirkedarabokat, és hűtőben pihentesd egy órát.

A fokhagymagerezdeket pucold meg, de hagyd egyben. A répát is hámozd meg és szeleteld fel. A konzervgombát csöpögtesd le. Egy tűzálló tál aljában oszd el a borsót, a répát és a gombát. Dobd rá a fokhagymát, sózd, borsozd, szórd meg rozmaringgal, majd locsold meg citromlével és egy evőkanál olívaolajjal. Fektesd rá a csirkét, ha maradt alatta páclé, azt kanalazd a tetejére, majd öntsd fel az egészet a borral. Alufóliával letakarva süsd 45 percig, majd vedd le a fóliát 15 percre, és pirítsd meg a húst.
A visszamaradt csirkecsontból egészséges házi csontlevest készíthetsz.

Ezt is szeretjük