Zöldborsóval és répával sült csirke: jó szaftos, és alig van vele munka
A zöldborsó és a répa mellett sült csirke isteni, és még a diétázók is nyugodtan az étrendjükbe illeszthetik.

- Nőies szandálok lapos talpútól a magassarkúig: árakkal mutatjuk a színes, vidám, sikkes darabokat »
- A 46 éves Marion Cotillard szuper miniben is elképesztően elegáns: a színésznő tudja, hogy milyen a francia sikk »
- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Ínycsiklandó, tartalmas és egészséges egytálételt kaphatsz akkor, ha a csirkemellet zöldségekkel együtt sütöd, amelyek így a hús szaftjában párolódnak puhára. Ha mirelit zöldborsót és szeletelt konzervgombát használsz, akkor tényleg csak minimális munka van ezzel a könnyű ebéd- vagy vacsoraétellel.
Zöldborsóval és répával sült csirke
Hozzávalók
- 4 db bőrös csirkemell vagy comb
- 30 dkg fagyasztott zöldborsó
- 25 dkg szeletelt gomba
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 dl fehérbor
- 1 evőkanál sült csirke fűszersó
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
A húst szükség esetén tisztítsd meg, és dörzsöld be sóval. Három evőkanál olívaolajat keverj össze a borssal és a fűszerkeverékkel, kend be vele a csirkedarabokat, és hűtőben pihentesd egy órát.
A fokhagymagerezdeket pucold meg, de hagyd egyben. A répát is hámozd meg és szeleteld fel. A konzervgombát csöpögtesd le. Egy tűzálló tál aljában oszd el a borsót, a répát és a gombát. Dobd rá a fokhagymát, sózd, borsozd, szórd meg rozmaringgal, majd locsold meg citromlével és egy evőkanál olívaolajjal. Fektesd rá a csirkét, ha maradt alatta páclé, azt kanalazd a tetejére, majd öntsd fel az egészet a borral. Alufóliával letakarva süsd 45 percig, majd vedd le a fóliát 15 percre, és pirítsd meg a húst.
A visszamaradt csirkecsontból egészséges házi csontlevest készíthetsz.
Még több recept