Házi, zöldborsós pesto egyszerűen: tésztákhoz, húsokhoz is jól jön

Tele van friss, üde ízekkel, kellemesen krémes, és rengeteg módon felhasználható.

zoldborso-pesto
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olaszok nagy kedvence, a pesto rendkívül változatosan elkészíthető. Nemcsak bazsalikommal finom, zsenge zöldborsóból is érdemes megkóstolni. Variálhatod magokkal, olívaolajjal, zöldekkel, parmezánnal. Könnyedebbé, tavasziassá teheted vele a legkülönfélébb ételeket, a tésztákat, a húsokat, sőt, kenyérre kenve, mártogatósként is kitűnő. 

Zöldborsós pesto

Hozzávalók

  • 2 bögre zöldborsó
  • 5 dkg fenyőmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A fenyőmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben. A zöldborsót dobd forrásban lévő vízbe, és főzd nyolc-tíz percig. Szűrd le, csepegtesd le. Rakd aprítógépbe, tedd hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, a pirított fenyőmagot és citromlevet. Néhány nyomással aprítsd durvára. Fokozatosan öntsd hozzá az olajat. Dolgozd jó krémesre, homogénre a masszát. A végén parmezánnal is megszórhatod. Rakd át jól záródó üvegbe, és tartsd a hűtőben. Egy hétig bátran felhasználhatod, fogyaszthatod. 
Ha hiszed, ha nem, csalánból is zamatos pestót készíthetsz. Feltétlenül kóstold meg! 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük