Házi, zöldborsós pesto egyszerűen: tésztákhoz, húsokhoz is jól jön
Tele van friss, üde ízekkel, kellemesen krémes, és rengeteg módon felhasználható.
Az olaszok nagy kedvence, a pesto rendkívül változatosan elkészíthető. Nemcsak bazsalikommal finom, zsenge zöldborsóból is érdemes megkóstolni. Variálhatod magokkal, olívaolajjal, zöldekkel, parmezánnal. Könnyedebbé, tavasziassá teheted vele a legkülönfélébb ételeket, a tésztákat, a húsokat, sőt, kenyérre kenve, mártogatósként is kitűnő.
Zöldborsós pesto
Hozzávalók
- 2 bögre zöldborsó
- 5 dkg fenyőmag
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A fenyőmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben. A zöldborsót dobd forrásban lévő vízbe, és főzd nyolc-tíz percig. Szűrd le, csepegtesd le. Rakd aprítógépbe, tedd hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, a pirított fenyőmagot és citromlevet. Néhány nyomással aprítsd durvára. Fokozatosan öntsd hozzá az olajat. Dolgozd jó krémesre, homogénre a masszát. A végén parmezánnal is megszórhatod. Rakd át jól záródó üvegbe, és tartsd a hűtőben. Egy hétig bátran felhasználhatod, fogyaszthatod.
Ha hiszed, ha nem, csalánból is zamatos pestót készíthetsz. Feltétlenül kóstold meg!
Képek: Getty Images.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept