Mexikói chilis salsa házilag: tökéletes mártogatós a focimeccsekhez

Dobd fel a meccsnézést házi készítésű, pikáns salsa szósszal és némi ropogtatnivalóval! Ebben nincs semmi adalékanyag.

Chilis salsa receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A salsa szósz is lehet sokféle, készülhet sült vagy grillezett zöldségekből, jó csípősen vagy akár édeskésen is. Ezt a változatot nem kell sem főzni, sem sütni. Néhány napig hűtőben is tarthatod, de valószínű, hogy villámgyorsan elfogy. Kínálj hozzá tortillát!

Chilis salsa receptje

Hozzávalók

  • 3 db paradicsom
  • 0.5 fej lila hagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db chili paprika
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db lime
  • 1 evőkanál koriander
  • 1 teáskanál
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 késhegynyi kömény
  • 1 csipet cukor
Recept idők

Elkészítés:

A megpucolt lila hagymát vágd nagyobb darabokra, és a fokhagymával együtt tedd egy aprítógépbe. Add hozzá a jól megmosott és lecsepegtetett paradicsomot, a darabokra vágott paprikát, a chilit, a koriandert, a petrezselymet, és dolgozd össze. Akkor az igazi, ha kicsit darabos marad.
Facsard hozzá a lime levét, ízesítsd sóval, borssal, köménnyel és cukorral, majd keverd jól össze. Kóstold meg, ha kell, szórj még hozzá fűszert. Tedd át zárható edénybe, és rakd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek. 
Házi sajtszószt is készíthetsz nachoshoz. Ez a változat legalább olyan finom, mint a bolti. 

Ezt is szeretjük