
Mexikói chilis salsa házilag: tökéletes mártogatós a focimeccsekhez
Dobd fel a meccsnézést házi készítésű, pikáns salsa szósszal és némi ropogtatnivalóval! Ebben nincs semmi adalékanyag.


A salsa szósz is lehet sokféle, készülhet sült vagy grillezett zöldségekből, jó csípősen vagy akár édeskésen is. Ezt a változatot nem kell sem főzni, sem sütni. Néhány napig hűtőben is tarthatod, de valószínű, hogy villámgyorsan elfogy. Kínálj hozzá tortillát!
Chilis salsa receptje
Hozzávalók
- 3 db paradicsom
- 0.5 fej lila hagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db chili paprika
- 2 szál petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db lime
- 1 evőkanál koriander
- 1 teáskanál só
- 1 késhegynyi bors
- 1 késhegynyi kömény
- 1 csipet cukor
Elkészítés:
A megpucolt lila hagymát vágd nagyobb darabokra, és a fokhagymával együtt tedd egy aprítógépbe. Add hozzá a jól megmosott és lecsepegtetett paradicsomot, a darabokra vágott paprikát, a chilit, a koriandert, a petrezselymet, és dolgozd össze. Akkor az igazi, ha kicsit darabos marad.
Facsard hozzá a lime levét, ízesítsd sóval, borssal, köménnyel és cukorral, majd keverd jól össze. Kóstold meg, ha kell, szórj még hozzá fűszert. Tedd át zárható edénybe, és rakd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek.
Házi sajtszószt is készíthetsz nachoshoz. Ez a változat legalább olyan finom, mint a bolti.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept