Krémes zöldborsópesto egyszerűen: 10 perc, és kész
A zamatos, egészséges zöldsborsópestót sokféleképpen felhasználhatod, tésztára, húsokhoz, szendvicshez is kiváló.
Zsenge zöldborsóból ne csak levest főzz, zamatos pesto is készülhet belőle. Sok benne a rost, a fehérje, a vitamin és az ásványi anyag, így érdemes minél többször fogyasztani a legkülönfélébb formákban. Ez a pesto a borsónak köszönhetően kellemesen édeskés lesz.
Zöldborsópesto
Hozzávalók
- 1.5 bögre zöldborsó
- 4 dkg parmezán
- 1 dl olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 levél menta
- 4 levél bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
Egy lábosban kezdj vizet forralni, majd amikor lobog, dobd bele a zöldborsót, és főzd három percig. Szűrd le, és csepegtesd le. Amikor kihűl, rakd egy késes aprítógépbe, tedd hozzá a reszelt parmezánt, a zöldfűszereket, a citrom levét, ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, és pürésítsd.
Öntsd hozzá az olívaolajat, azzal is keverd egy kicsit. Kóstold meg, ha szükséges, tegyél még hozzá fűszert. Kanalazd zárható, kisebb méretű üvegbe, és tartsd hűvös helyen.
A zöldborsó tésztára is kitűnő feltét lehet. Akár hidegen is megeheted.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció