Krémes zöldborsópesto egyszerűen: 10 perc, és kész

A zamatos, egészséges zöldsborsópestót sokféleképpen felhasználhatod, tésztára, húsokhoz, szendvicshez is kiváló.

Zöldborsópesto egyszerűen
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Zsenge zöldborsóból ne csak levest főzz, zamatos pesto is készülhet belőle. Sok benne a rost, a fehérje, a vitamin és az ásványi anyag, így érdemes minél többször fogyasztani a legkülönfélébb formákban. Ez a pesto a borsónak köszönhetően kellemesen édeskés lesz. 

Zöldborsópesto

Hozzávalók

  • 1.5 bögre zöldborsó
  • 4 dkg parmezán
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 levél menta
  • 4 levél bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábosban kezdj vizet forralni, majd amikor lobog, dobd bele a zöldborsót, és főzd három percig. Szűrd le, és csepegtesd le. Amikor kihűl, rakd egy késes aprítógépbe, tedd hozzá a reszelt parmezánt, a zöldfűszereket, a citrom levét, ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, és pürésítsd.
Öntsd hozzá az olívaolajat, azzal is keverd egy kicsit. Kóstold meg, ha szükséges, tegyél még hozzá fűszert. Kanalazd zárható, kisebb méretű üvegbe, és tartsd hűvös helyen. 
A zöldborsó tésztára is kitűnő feltét lehet. Akár hidegen is megeheted. 

Ezt is szeretjük