Krémes zöldborsópesto egyszerűen: 10 perc, és kész
A zamatos, egészséges zöldsborsópestót sokféleképpen felhasználhatod, tésztára, húsokhoz, szendvicshez is kiváló.

zoldborsos-pesto-recept
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem változtatott szabálytalan mosolyán, és milyen jól tette: a 36 éves modell pont így dögös »

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zsenge zöldborsóból ne csak levest főzz, zamatos pesto is készülhet belőle. Sok benne a rost, a fehérje, a vitamin és az ásványi anyag, így érdemes minél többször fogyasztani a legkülönfélébb formákban. Ez a pesto a borsónak köszönhetően kellemesen édeskés lesz. 

Zöldborsópesto

Hozzávalók:

  • 1.5 bögre zöldborsó
  • 4 dkg parmezán
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 levél menta
  • 4 levél bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábosban kezdj vizet forralni, majd amikor lobog, dobd bele a zöldborsót, és főzd három percig. Szűrd le, és csepegtesd le. Amikor kihűl, rakd egy késes aprítógépbe, tedd hozzá a reszelt parmezánt, a zöldfűszereket, a citrom levét, ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, és pürésítsd.
Öntsd hozzá az olívaolajat, azzal is keverd egy kicsit. Kóstold meg, ha szükséges, tegyél még hozzá fűszert. Kanalazd zárható, kisebb méretű üvegbe, és tartsd hűvös helyen. 
A zöldborsó tésztára is kitűnő feltét lehet. Akár hidegen is megeheted. 

Ezt is szeretjük