Zöldbabos sertésragu tunkolni való, sűrű szafttal: igazi házias finomság
Készítsd el a klasszikus sertésragut zöldbabbal és krumplival együtt főzve!

A zöldbabbal és krumplival együtt főzött sertésragu köretet már nem is igénylő, önmagában is teljes egytálétel. Titka a lassú főzés: kis lángon rotyogtasd, hogy az ízeknek legyen idejük összefőni benne. Legjobb, ha vegyesen használsz hozzá sárga és zöld hüvelyű babot. Friss kenyérrel tunkolva a legfinomabb.
Zöldbabos sertésragu receptje
Hozzávalók
- 1 kg sertéslapocka
- 25 dkg zöldbab sárga és zöld vegyesen
- 25 dkg krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
Elkészítés:
A húst kockázd fel, a vöröshagymát hámozd meg, és vágd apróra, a paprikát és a paradicsomot mosd és pucold meg, majd szeleteld fel. A sertészsírt olvaszd fel, dobd rá a hagymát, és párold üvegesre. Ha már puha, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, együtt pirítsd egy percig. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, dobd bele a paprika- és paradicsomszeleteket, és tedd vissza főni annyi időre, hogy a paradicsom levet eresszen. Ekkor add hozzá a sertéskockákat. Sózd, borsozd, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Közben a krumplit hámozd meg és kockázd fel. A zöldbabbal együtt add a húshoz, szükség szerint adj hozzá még egy kevés vizet, és lassú tűzön fedő alatt főzd össze a sertésragut. Ha a hús, a krumpli és a zöldbab is puha már, egy kisebb tálban keverd össze a tejfölt a liszttel. Kézi habverő segítségével add a húshoz, hogy a szaft besűrűsödjön.
Hogy a sertéshús és a zöldbab remekül megy egymáshoz, mi sem mutatja jobban, mint hogy a palóclevesnek ez a kettő a fő alapanyaga.