Roppanós zöldbab üvegben eltéve - Ez a legegyszerűbb módszer

Ha így teszed el a zöldbabot, biztosan megmarad a természetes íze.

Zöldbab üvegben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha tele a fagyasztód, ne zsúfolj bele még zöldbabot is. Rakd inkább üvegekbe, így is kibírja a következő szezonig. Sőt, még ízletesebb is lesz. Felhasználhatod levesekbe, salátákhoz, vagy akár főzeléket is készíthetsz belőle. Ha teheted, zsenge zöldbabot tégy el. Ha erősebb, főzd kicsit tovább, de mindenképpen maradjon roppanós.

Zöldbab üvegben

Hozzávalók 60 decihez

  • 3 kg zöldbab
  • 2 evőkanál
  • 3 l víz
  • 0.5 mokkáskanál citromsav
  • nátrium-benzoát
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket mosd el mosogatószerrel, öblítsd ki jó alaposan, majd sterilizáld. Ezt mikróban, mosogatógépen, sütőben is megteheted, vagy ki is főzheted. 
A zöldbabot alaposan mosd meg, a végeit vágd le, a szálkáktól tisztítsd meg. Ha találsz benne egészségtelen részeket, feltétlenül távolítsd el. Tetszés szerint éles késsel darabold fel, de akár egészben is hagyhatod. Tégy fel egy nagy lábosban vizet forrni, rakj hozzá sót. Amikor elkezd lobogni, dobd bele a zöldbabot, és főzd két-három percig. Húzd le a tűzről, és keverd hozzá a citromsavat.

 

A zöldbabot rendezd üvegekbe, öntsd tele a főzőlével. Mindegyik üveg tetejére rakj késhegynyi nátrium-benzoátot. Zárd le légmentesen, és fordítsd fejre öt percre. Ezt követően rakd plédek közé két-három napra. Ha kihűl, tedd a zöldbabot a kamrába, vagy tárold száraz, hűvös helyen.

Ezt is szeretjük