Melengető zellerkrémleves almával: tejszínnel selymesebb és finomabb
Az alma megbolondítja a selymes zellerkrémlevest, így még jobb lesz tőle, ráadásul át is melegít.

A könnyed, egyszerre édes és sós zellerkrémleves hideg napokon kifejezetten jólesik. Tökéletes kezdése lehet egy többfogásos ebédnek, sőt vacsorára is gyorsan elkészítheted. Az alma izgalmasabbá teszi a zöldséges levest, ami baconnel, kenyérkockával tálalva még tartalmasabb. Zellert amúgy érdemes rendszeresen fogyasztani, hisz az egyik legegészségesebb zöldség, ilyenkor is segít felturbózni az immunrendszert.
Zellerkrémleves almával
Hozzávalók
- 1 fej zellergumó
- 1 db krumpli
- 1 db alma
- 1 fej vöröshagyma
- 2.5 bögre víz
- 1 bögre tejszín
- 2 teáskanál vaj
- bors
- só
Elkészítés:
A krumplit, az almát és a zellert pucold meg, és vágd kis darabokra. A vajat hevítsd fel egy lábasban, majd süsd rajta egy kicsit az aprított vöröshagymát. Tedd hozzá a zöldségeket és a gyümölcsöt. Öntsd hozzá a vizet, és szórj hozzá kevés sót, borsot. Főzd körülbelül 20 percig, majd amikor minden puha, pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, rottyantsd össze vele, és még melegen tálald.
A zellert akár krumpli helyett, köretként is eheted, mézzel pedig különlegessé teheted.