Melengető zellerkrémleves almával: tejszínnel selymesebb és finomabb

Az alma megbolondítja a selymes zellerkrémlevest, így még jobb lesz tőle, ráadásul át is melegít.

Zellerkrémleves almával

A könnyed, egyszerre édes és sós zellerkrémleves hideg napokon kifejezetten jólesik. Tökéletes kezdése lehet egy többfogásos ebédnek, sőt vacsorára is gyorsan elkészítheted. Az alma izgalmasabbá teszi a zöldséges levest, ami baconnel, kenyérkockával tálalva még tartalmasabb. Zellert amúgy érdemes rendszeresen fogyasztani, hisz az egyik legegészségesebb zöldség, ilyenkor is segít felturbózni az immunrendszert. 

Zellerkrémleves almával

Hozzávalók

  • 1 fej zellergumó
  • 1 db krumpli
  • 1 db alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2.5 bögre víz
  • 1 bögre tejszín
  • 2 teáskanál vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit, az almát és a zellert pucold meg, és vágd kis darabokra. A vajat hevítsd fel egy lábasban, majd süsd rajta egy kicsit az aprított vöröshagymát. Tedd hozzá a zöldségeket és a gyümölcsöt. Öntsd hozzá a vizet, és szórj hozzá kevés sót, borsot. Főzd körülbelül 20 percig, majd amikor minden puha, pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, rottyantsd össze vele, és még melegen tálald. 
A zellert akár krumpli helyett, köretként is eheted, mézzel pedig különlegessé teheted.

Ezt is szeretjük