Melengető zellerkrémleves almával: tejszínnel selymesebb és finomabb
Az alma megbolondítja a selymes zellerkrémlevest, így még jobb lesz tőle, ráadásul át is melegít.

zellerkremleves-almaval
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A Gucci menő időutazása minden elmaradt buliért kárpótol: végre egy vicces reklám »

Nem kell sok ahhoz, hogy télen is ragyogjon a bőr: finom illatú testápoló csomagot teszteltünk »

Mindig elegáns lesz a sál, ha így kötöd meg: egyszerű technikák, amiktől garantáltan nőies lesz a megjelenés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A könnyed, egyszerre édes és sós zellerkrémleves hideg napokon kifejezetten jólesik. Tökéletes kezdése lehet egy többfogásos ebédnek, sőt vacsorára is gyorsan elkészítheted. Az alma izgalmasabbá teszi a zöldséges levest, ami baconnel, kenyérkockával tálalva még tartalmasabb. Zellert amúgy érdemes rendszeresen fogyasztani, hisz az egyik legegészségesebb zöldség, ilyenkor is segít felturbózni az immunrendszert. 

Zellerkrémleves almával

Hozzávalók:

  • 1 fej zellergumó
  • 1 db krumpli
  • 1 db alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2.5 bögre víz
  • 1 bögre tejszín
  • 2 teáskanál vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit, az almát és a zellert pucold meg, és vágd kis darabokra. A vajat hevítsd fel egy lábasban, majd süsd rajta egy kicsit az aprított vöröshagymát. Tedd hozzá a zöldségeket és a gyümölcsöt. Öntsd hozzá a vizet, és szórj hozzá kevés sót, borsot. Főzd körülbelül 20 percig, majd amikor minden puha, pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, rottyantsd össze vele, és még melegen tálald. 
A zellert akár krumpli helyett, köretként is eheted, mézzel pedig különlegessé teheted.

Ezt is szeretjük