Hagyományos dödölle, ahogy Zalában készítik: pirított liszt kerül a krumplis tésztába
A zalai dödölle pirított liszttel készül, és zsírban sült hagymát is kanalaznak rá.

Egyszerű, olcsó és nagyon finom fogás a zalai dödölle. Sajátos ízét a pirított liszt adja, ez fogja össze a főtt krumplis tésztát. Kanalazz rá zsírban pirított hagymát, és tálald szaftos pörkölttel!
Zalai dödölle
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg krumpli
- 20 dkg liszt
- 2 evőkanál zsír
- 1 hagyma
- só
- olaj
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, vágd kis kockákra, és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, főzd ki. Ha kész, ne szűrd le, hanem a vízzel együtt törd össze. Kásaállagúnak kell lennie. A lisztet kevés olajon serpenyőben pirítsd világos zsemleszínűre, és adagold a krumplihoz. Még a tűzön jól keverd össze addig, amíg a lisztszemek megduzzadnak, és besűrítik a masszát. A hagymát cikkezd fel, és olvasztott zsíron pirítsd meg. A visszamaradt zsírba kiskanállal kanalazd bele a krumplis masszát, és pirítsd aranyszínűre. Végül kanalazd vissza a tetejére a hagymát.
Hasonlóan készül az isteni finom krumpligombóc is, ami szaftos marhapörkölt mellé az igazi.
Kiadós, szaftos marhapörkölt a mama receptje szerint: házi krumpligombóccal kínáld
Kiváló alapanyagok, sok hagyma és az idő a lelke a jó marhapörköltnek, alacsony hőfokon órákig is készülhet.
Elolvasom