Az eredeti zakuszka receptje, egyenesen Erdélyből

Ami a Balkánon az ajvár, az Erdélyben a zakuszka, egy finom, paprikás-padlizsános krém.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zakuszka elkészítése kissé macerás, ezért megéri minél nagyobb adagot csinálni, és utána már egész évben elég leemelni a polcról, és fogyasztani.

Elképesztő mértékben variálható, gyakorlatilag bármilyen zöldséggel gazdagíthatod, finom lesz vele.

Zakuszka

Hozzávalók:

  • 3,5 kg padlizsán
  • 3,5 kg pritamin
  • 6 nagy fej vöröshagyma
  • 1 liter sűrített paradicsomlé
  • 7 dl olaj
  • 5-6 babérlevél
  • só, bors

Elkészítés ideje:

Két és fél óra.

Elkészítés menete:

Vedd elő a legnagyobb lábasodat, ha van olyan, amiben lekvárt szoktál főzni, akkor az pont jó lesz. Ha megvan a lábos, tedd félre, mert egy kis előmunkát igényel a többi dolog. A padlizsánt először is süsd meg, ha elkészült, hámozd meg, majd tedd félre. Egy kisebb edényben némi olajon dinszteld meg a hagymát, ha kész, tedd félre azt is. A paprikát vágd minél apróbb kockákra, és kezdd pirítani a maradék olajon - addig pirítsd, amíg minden leve el nem fő. Ha mindezzel megvagy, akkor kerülhet a tűzre a nagy lábas.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Mindent, amit eddig elkészítettél, önts össze, plusz add hozzá a fűszereket és a paradicsomlevet, és kezdheted a folyamatos keverést, kis szünetekkel. A forrás után körülbelül két órával éri el azt az állapotot, amikor már kész - ha kicsapódik az olaj, az ezt jelzi. Ekkor adagold kimosott befőttesüvegekbe, és tedd el, utána már bármikor fogyaszthatod, bármivel.

Paprikás ízek mindenkorra

Ha szereted a paprikával készült fogásokat, akkor bizonyára a magyar konyha remekeit is kedveled. Nézz be néhány ötletért képgalériánkba!

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

kaposzta edenyben
  • káposzta
  • saláták, zöldséges ételek

Vörösboros párolt káposzta

korozott lead
  • túró
  • saláták, zöldséges ételek

Krémes juhtúrós körözött

borscs tal
  • oroszország
  • leves

Így készül a borscs

Ezt is szeretjük