Zabpelyhes bundában sült rántott csirkemell: sütőben sütve egészséges is

A zabpelyhes bundában sült rántott csirkemell sütőben is ropogós lesz.

Zabpelyhes rántott csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rántott csirkemell zabpelyhes bundában sütve is ellenállhatatlan. Nem is szükséges hozzá bő olaj, sütőben sütve is fantasztikus. Még ropogósabb lesz a bundája, ha nem egész tojásba, hanem csak fehérjébe mártod.

Zabpelyhes rántott csirkemell

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál szárított petrezselyem
  • 1 tojásfehérje
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel, dörzsöld be sóval és borssal, és letakarva tedd be a hűtőbe egy órára. Egy tányérban keverd össze a zabpelyhet a liszttel, a bazsalikommal, az oregánóval, a kakukkfűvel és a szárított petrezselyemmel. A csirkeszeleteket mártsd bele először a tojásfehérjébe, utána a lisztes keverékbe, és helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsold meg a tetejüket egy kevés olívaolajjal, és told 190 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a panír ropogósra pirul, a hús pedig omlósra sül.

A rántott csirkének sokféle panír áll jól: mogyorós bundával is készítheted.

Mogyorós bundában sült csirkemell: kívül ropogós, belül szaftos

A mogyorós bunda izgalmas opció, ha valami különlegesre cserélnéd a hétvégi rántott hús megszokott panírját.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük