Zabpelyhes bundában sült rántott csirkemell: sütőben sütve egészséges is
A zabpelyhes bundában sült rántott csirkemell sütőben is ropogós lesz.
A rántott csirkemell zabpelyhes bundában sütve is ellenállhatatlan. Nem is szükséges hozzá bő olaj, sütőben sütve is fantasztikus. Még ropogósabb lesz a bundája, ha nem egész tojásba, hanem csak fehérjébe mártod.
Zabpelyhes rántott csirkemell
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemellfilé
- 2 evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál bazsalikom
- 1 mokkáskanál oregánó
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 1 mokkáskanál szárított petrezselyem
- 1 tojásfehérje
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld fel, dörzsöld be sóval és borssal, és letakarva tedd be a hűtőbe egy órára. Egy tányérban keverd össze a zabpelyhet a liszttel, a bazsalikommal, az oregánóval, a kakukkfűvel és a szárított petrezselyemmel. A csirkeszeleteket mártsd bele először a tojásfehérjébe, utána a lisztes keverékbe, és helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsold meg a tetejüket egy kevés olívaolajjal, és told 190 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a panír ropogósra pirul, a hús pedig omlósra sül.
A rántott csirkének sokféle panír áll jól: mogyorós bundával is készítheted.
Mogyorós bundában sült csirkemell: kívül ropogós, belül szaftos
A mogyorós bunda izgalmas opció, ha valami különlegesre cserélnéd a hétvégi rántott hús megszokott panírját.
Elolvasom- csirkemell
- zabpehely
- húsételek
- rántott csirke sütőben
- rántott csirkemell
- zabpelyhes rántott csirkemell
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció