Sütőben sült, kalóriaszegény zabpelyhes fasírt: nem lesz olajszag, mégis nagyon finom
Ha épp diétázol, vagy csak vigyázol a vonalaidra, készítsd kalóriaszegényen a fasírtot. A kenyér helyett zabpehely kerül bele, és nem kell hozzá bő olaj.

zabpelyhes-fasirt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fasírt igazi jolly joker, hisz kínálhatod feltétként, körettel főfogásként, sőt zsemlébe, buciba is kerülhet. A hagyományos változatot kalóriaszegényebben is tálalhatod. Bár nagyon finom zsírosabb sertés- vagy marhahúsból, de csirkéből és pulykából sem lesz száraz. Az áztatott zsemle helyett zabpehely kerül a masszába. Csökkentheted továbbá a kalóriát, ha bő olaj helyett sütőben sütöd meg. 

Zabpelyhes fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 3 evőkanál aprított/darált zabpehely
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Keverd a darált húshoz, add hozzá a tojást, a zabpelyhet, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, majd pihentesd 20-30 percig.
Ezt követően vizes kézzel formázz a masszából gombócokat, a kezeddel kicsit lapítsd el. Rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, spricceld meg kevés olajjal, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Tálaláskor friss zöldfűszerekkel is megszórhatod. 
Fűszeres darált húst akár muffinformában is süthetsz. 

Ezt is szeretjük