Ropogós walesi kekszek serpenyőben sütve: cukrozott gyömbértől lesz illatos

A walesi keksz ideális kísérő tea vagy kávé mellé.

Walesi keksz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A walesi keksz elkészítése annyiban szokatlan, hogy serpenyőben sül. A végeredmény egy kívül ropogós, belül puha, omlós édesség lesz. Az elkészítése meglepően egyszerű, nagyjából egy órát vesz igénybe, így tökéletes választás kezdő szakácsok számára. Mivel csak egy-két napig finom, így nem érdemes nagyobb adagot készíteni belőle, mert frissen az igazi. A ki nem sült tészta viszont lefagyasztható.

Walesi keksz

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 4 g cukrozott gyömbér
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 marék mazsola
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál kardamom
  • 1 teáskanál bourbon vanília
  • 1 teáskanál gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a száraz hozzávalókat (lisztet, sütőport, fűszereket). Morzsold a lisztes keverékhez a vajat, majd dolgozd össze. Keverd hozzá a cukrot, a gyömbért és a mazsolát, add hozzá a tojást, és keverd addig, míg szép lágy tésztát nem kapsz. Liszttel megszórt deszkán nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagságúra. Szaggass a tésztából 7-8 cm átmérőjű korongokat - ezt akár pohárral is megteheted.


Melegíts a serpenyőben kis mennyiségű vajat. Helyezz a serpenyőbe néhány kiszaggatott tésztát, de ügyelj rá, hogy ne túl sokat, mert szükséged lesz helyre a megfordításukhoz. Amikor a keksz alsó része aranysárgára sült, megfordíthatod. Ha mind a két oldala kész, vedd ki a serpenyőből, majd sütőrácson vagy szalvétán hagyd kihűlni. Melegen vagy szobahőmérsékletűre hűlve tálald, előtte megszórhatod egy kevés porcukorral. 

Ha egy tovább elálló, akár gasztroajándéknak is jó kekszre vágysz, próbáld ki a következő szintén gyömbéreskeksz-receptet.

Illatos, svéd gyömbéres keksz: gasztroajándéknak is tökéletes

A fűszeres, varázslatos illattal bíró ropogós keksz légmentesen elcsomagolva hosszú ideig eláll.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük