Vörösboros sertéspörkölt sűrű, tunkolnivaló szafttal: ebből mindenki repetázni akar
A pörkölttel bárki megbirkózhat, ám van néhány titok, amitől igazán jó lesz. Ilyen a sűrű, tunkolásra csábító szaft és a sok hagyma.

sertesporkolt
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

Nem tarolta le a mamafazon a szűk szárú farmert, még mindig irtó divatos: idén ősszel így lehetsz csinos benne »

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem tudod, mi legyen az ebéd, gondolj a sertéspörköltre! Tökéletes galuskával, tarhonyával, a maradék pedig mehet másnap főzelékre. Szinte bármiből főzhetsz pörköltet, a sertéscomb remek alap lehet. Nem olyan drága, mint a marha, és nem is kell annyi ideig főzni, mégis magas az élvezeti értéke. Fontos, hogy ne bő lében párold a húst. 

Vörösboros sertéspörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 dl száraz vörösbor
  • bors
  • fűszerkömény
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, és aprítsd fel. A húst mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, és vágd 2x2 centis kockákra. A zsírt olvaszd fel, és dinszteld meg rajta a vöröshagymát. A tűzről levéve szórd meg pirospaprikával. Keverd össze, majd öntsd fel kevés forró vízzel. Ezt az alapot forrald fel, majd amikor már alig van rajta víz, tedd rá a felkockázott húst. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, zúzott fokhagymával, és önts rá annyi vizet, hogy éppen ellepje.

Fedő alatt párold puhára körülbelül másfél óra alatt, ha szükséges, közben adj még hozzá vizet. A vége felé tedd hozzá a paprikát, a paradicsomot, és locsold meg a vörösborral,és forrald még egy kicsit. 
A szaftos brassói is remek ötletet akár hétvégére, akár hétköznapra. Nem hiányozhat belőle a szalonna és a sok fokhagyma. 

Ezt is szeretjük