Vörösboros sertéspörkölt sűrű, tunkolnivaló szafttal: ebből mindenki repetázni akar
A pörkölttel bárki megbirkózhat, ám van néhány titok, amitől igazán jó lesz. Ilyen a sűrű, tunkolásra csábító szaft és a sok hagyma.

sertesporkolt
Ez is érdekelhet

Rendkívüli ajánlatokkal készül a dm! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Okos fényvédő kencék, melyek a bőröregedést is lassítják: óvják és támogatják a bőrt »

Az 53 éves Pamela Anderson éppolyan dögös, mint a ’90-es években: a Baywatch sztárja most táskákat népszerűsít »

Ultranőies szalmakalapok nyárra, árakkal és lelőhelyekkel: divatosak és feldobják a megjelenést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem tudod, mi legyen az ebéd, gondolj a sertéspörköltre! Tökéletes galuskával, tarhonyával, a maradék pedig mehet másnap főzelékre. Szinte bármiből főzhetsz pörköltet, a sertéscomb remek alap lehet. Nem olyan drága, mint a marha, és nem is kell annyi ideig főzni, mégis magas az élvezeti értéke. Fontos, hogy ne bő lében párold a húst. 

Vörösboros sertéspörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 dl száraz vörösbor
  • bors
  • fűszerkömény
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, és aprítsd fel. A húst mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, és vágd 2x2 centis kockákra. A zsírt olvaszd fel, és dinszteld meg rajta a vöröshagymát. A tűzről levéve szórd meg pirospaprikával. Keverd össze, majd öntsd fel kevés forró vízzel. Ezt az alapot forrald fel, majd amikor már alig van rajta víz, tedd rá a felkockázott húst. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, zúzott fokhagymával, és önts rá annyi vizet, hogy éppen ellepje.

Fedő alatt párold puhára körülbelül másfél óra alatt, ha szükséges, közben adj még hozzá vizet. A vége felé tedd hozzá a paprikát, a paradicsomot, és locsold meg a vörösborral,és forrald még egy kicsit. 
A szaftos brassói is remek ötletet akár hétvégére, akár hétköznapra. Nem hiányozhat belőle a szalonna és a sok fokhagyma. 

Ezt is szeretjük