Vörösboros gombakrémleves egyszerűen: sűrű és pikáns
A selymes gombakrémleveshez remekül megy a száraz vörösbor és az izgalmas fűszerek is feldobják.

- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
Télen-nyáron finom, üdítő és laktató egy tál krémleves. Készítsd most el gombából, vörösborral ízesítve! Ha egy evőkanál rizzsel dúsítod, liszt nélkül is sűrű és selymes lesz. Legjobb, ha házi készítésű alapléből főzöd, ha ilyened nincs otthon, morzsolj bele a főzővizébe egy leveskockát.
Vörösboros gombakrémleves receptje
Hozzávalók
- 50 dkg gomba
- 8 dl alaplé
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 db vöröshagyma
- 1 ág kakukkfű
- 1 evőkanál rizs
- só
- bors
Elkészítés:
A gombát alaposan mosd meg, és aprítsd fel. A vöröshagymát kockázd fel, és olvasztott vajon párold üvegesre. Nyomd bele a fokhagymagerezdeket, együtt kevergesd egy-két percig, majd add hozzá a gombát. Sózd, borsozd, szórd meg felaprított kakukkfűvel, és fedő alatt párold félpuhára.
Ha már elég sok levet engedett, öntsd fel a vörösborral, és várd meg, amíg az alkohol elpárolog. Ekkor add hozzá az alaplevet és a rizst, és főzd lassú tűzön addig, amíg teljesen megpuhulnak. Botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd a levest, utána öntsd vissza a lábosba, tedd hozzá a tejszínt, és forrald össze az egészet.
A vörösbor sokféle ételt feldob, próbáld ki hagymalevesben is!
Még több recept