Vörösboros gombakrémleves egyszerűen: sűrű és pikáns
A selymes gombakrémleveshez remekül megy a száraz vörösbor és az izgalmas fűszerek is feldobják.
Télen-nyáron finom, üdítő és laktató egy tál krémleves. Készítsd most el gombából, vörösborral ízesítve! Ha egy evőkanál rizzsel dúsítod, liszt nélkül is sűrű és selymes lesz. Legjobb, ha házi készítésű alapléből főzöd, ha ilyened nincs otthon, morzsolj bele a főzővizébe egy leveskockát.
Vörösboros gombakrémleves receptje
Hozzávalók
- 50 dkg gomba
- 8 dl alaplé
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 db vöröshagyma
- 1 ág kakukkfű
- 1 evőkanál rizs
- só
- bors
Elkészítés:
A gombát alaposan mosd meg, és aprítsd fel. A vöröshagymát kockázd fel, és olvasztott vajon párold üvegesre. Nyomd bele a fokhagymagerezdeket, együtt kevergesd egy-két percig, majd add hozzá a gombát. Sózd, borsozd, szórd meg felaprított kakukkfűvel, és fedő alatt párold félpuhára.
Ha már elég sok levet engedett, öntsd fel a vörösborral, és várd meg, amíg az alkohol elpárolog. Ekkor add hozzá az alaplevet és a rizst, és főzd lassú tűzön addig, amíg teljesen megpuhulnak. Botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd a levest, utána öntsd vissza a lábosba, tedd hozzá a tejszínt, és forrald össze az egészet.
A vörösbor sokféle ételt feldob, próbáld ki hagymalevesben is!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept