Ropogós, virslis falatok leveles tésztából - Villámgyors vendégváró finomság
Hihetetlenül egyszerűen elkészíthetők a ropogós leveles tésztába csomagolt, apró falatok, amiknek képtelenség ellenállni.


- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Pokorny Lia és Csányi Sándor fia már 19 éves: a zenész Misi helyes, mint az apja
- Frutti, Bedeco és Africana: emlékszel, mi volt ez a 8 régi élelmiszer?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
- Durván öregítenek ezek a frizurahibák - Évekkel idősebbnek láttathat a hajad, ha így hordod
Minek bonyolítanád meg a vendégvárást vagy a szilveszteri készülődést, ha villámgyorsan is isteni falatokat tehetsz az asztalra? A leveles tészta ezúttal is kapóra jön. Ha kapsz koktélvirslit, érdemes azt tenni a tésztába. A tetejére a sajton kívül szórhatsz különféle magokat is, és kínálj hozzá ketchupot vagy mustárt!
Virslis falatok leveles tésztából
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 25 dkg virsli
- 10 dkg sajt
- 1 db tojás
Elkészítés:
Ha szükséges, a leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel, majd enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül fél-egy centi vastagra. A tésztát szeld fel háromcentis csíkokra, és göngyöld be velük a kisebb darab virsliket.
Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, mert a tészta sütés közben megnő. A tetejüket kend be felvert tojással, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, körülbelül 200 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Ha a tekercsek szép pirosak, kiveheted a sütőből.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept