Puha és szaftos kakaós csiga kelesztés nélkül: villámgyorsan elkészül

Villámgyorsan, kelesztés nélkül is készíthetsz kakaós csigát sütőporos gyúrt tésztából.

Gyors kakaós csiga
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A villámgyors kakaós csiga tökéletes választás akkor, ha valami finom uzsonnára vágysz, vagy tízóraira szeretnél a szendvicsen kívül mást is csomagolni. Az édes csigákban az a legzseniálisabb, hogy számtalan módon elkészítheted őket: hagyományos módszerrel, foszlós kelt tésztából, vagy pillanatok alatt leveles tésztából is isteni finomak.

Gyors kakaós csiga

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor + ízlés szerint a szóráshoz
  • 1 csipet
  • 0.5 dl tej
  • 0.5 dl olaj
  • 0.5 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A tészta elkészítéséhez a túrót törd át villával, majd add hozzá a porcukrot, a tejet, az olajat, végül a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Dolgozd kézzel simára, csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben fél órát. A pihentetési idő leteltével lisztezett deszkán nyújtsd ki.

 

A töltelékhez a vajat olvaszd fel, és kend meg vele a tésztát. A kakaóport keverd össze a cukorral, szórd meg a tésztát vele, és tekerd fel, mint a bejglit. Éles késsel darabold fel.

 

Az így kapott csigákat sorakoztasd fel egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kend meg a tetejüket felvert tojássárgájával, és told 180 fokos sütőbe nagyjából negyedórára, amíg szép színt kapnak. Tálaláskor porcukorral szórhatod meg a tetejüket.

Fahéjas csiga óriás kivitelben: sütőporos a puha tészta

Ez a fahéjas csiga kelesztés nélkül készül, az íze azonban ebből semmit sem árul el: ugyanolyan fahéjas és ínycsiklandó, mint az eredeti.

Elolvasom
Ezt is szeretjük