
Puha és szaftos kakaós csiga kelesztés nélkül: villámgyorsan elkészül
Villámgyorsan, kelesztés nélkül is készíthetsz kakaós csigát sütőporos gyúrt tésztából.


A villámgyors kakaós csiga tökéletes választás akkor, ha valami finom uzsonnára vágysz, vagy tízóraira szeretnél a szendvicsen kívül mást is csomagolni. Az édes csigákban az a legzseniálisabb, hogy számtalan módon elkészítheted őket: hagyományos módszerrel, foszlós kelt tésztából, vagy pillanatok alatt leveles tésztából is isteni finomak.
Gyors kakaós csiga
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor + ízlés szerint a szóráshoz
- 1 csipet só
- 0.5 dl tej
- 0.5 dl olaj
- 0.5 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez a túrót törd át villával, majd add hozzá a porcukrot, a tejet, az olajat, végül a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Dolgozd kézzel simára, csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben fél órát. A pihentetési idő leteltével lisztezett deszkán nyújtsd ki.
A töltelékhez a vajat olvaszd fel, és kend meg vele a tésztát. A kakaóport keverd össze a cukorral, szórd meg a tésztát vele, és tekerd fel, mint a bejglit. Éles késsel darabold fel.
Az így kapott csigákat sorakoztasd fel egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kend meg a tetejüket felvert tojássárgájával, és told 180 fokos sütőbe nagyjából negyedórára, amíg szép színt kapnak. Tálaláskor porcukorral szórhatod meg a tetejüket.
Próbáld meg az óriási fahéjas csiga elkészítését is!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept