Vegán rakott cukkini rengeteg zöldséggel: alig van benne kalória, mégis laktat

A vegán rakott cukkini rétegei közé fűszeres, zöldséges paradicsomszósz kerül.

Vegán rakott cukkini
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cukkini nem véletlenül az egyik legnépszerűbb zöldség, hiszen semleges íze miatt számtalan formában készíthető el. Most egy fűszeres, paradicsomos, vegán változatot mutatunk. A szószba kerül répa és zellerszár is, hogy még gazdagabb legyen.

Vegán rakott cukkini

Hozzávalók

  • 4 közepes cukkini
  • 2 doboz hámozottparadicsom-konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 zellerszár
  • 1 babérlevél
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Először a paradicsomszószt készítsd el. A hagymát kockázd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Közben a répát vágd kockákra, a zellerszárat kisebb darabokra. A fokhagymát is aprítsd fel. A puha hagymához add hozzá a fokhagymát, a zöldségeket és a babérlevelet. Öt percig kevergesd, amíg a zöldségek kicsit megpuhulnak, majd öntsd fel a paradicsomkonzervvel. Add hozzá az oregánót, szórd meg sóval és borssal, és lefedve, kis lángon főzd össze 10 perc alatt.

 

Közben a cukkinit vágd hosszú, lapos szeletekre. Egy rétegben rakd ki vele egy tepsi alját. Kanalazz rá a paradicsomszószból, erre egy újabb réteg cukkini és szósz kerüljön. Így folytasd, amíg minden el nem fogy. Legfelül szósz legyen. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára.

Ha valamilyen szaftos nyári fogásra vágysz, készítsd el a menement, vagyis a török tojásos lecsót!

Török tojásos lecsó, avagy menemen: laktató egytálétel

Ha nem kóstoltad még a török lecsót, itt az idő letesztelni, picit csípős, jó szaftos és isteni finom!

Elolvasom

Kép: Oksana Karuniene / Getty Images

Ezt is szeretjük