Szaftos, vegán fasírt, amiből nem hiányzik a hús: így készítve az emésztésnek is jót tesz

A ropogós vegán fasírtba sárgarépa és cukkini kerül, az egészet pedig zabpehelyliszt tartja össze.

Vegán fasírt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a szaftos, ropogós fasírt nem csupán egészséges, de teljesen vegán is, ugyanis tojás sem kerül bele. Tartalmaz sokféle fűszert, az egészet pedig zabpehelyliszt fogja össze, ami az emésztésre is kedvező hatást gyakorol.

Vegán fasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg zabpehelyliszt
  • 2 sárgarépa
  • 1 cukkini
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • bors
  • 15 dkg zsemlemorzsa a forgatáshoz
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A répát és a cukkinit reszeld le, sózd meg, hagyd állni tíz percig, utána nyomkodd ki belőlük a nedvességet, és tedd őket egy tálba. Add hozzájuk a fűszereket, az olívaolajat, a mustárt, majd kanalanként annyi lisztet, hogy jól formázható, nem túl ragacsos masszát kapj.

 

A keverékből formálj korongokat. Forgasd meg őket zsemlemorzsában, és olajban oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra. A kész fasírtokról papírtörlőn szárítsd fel a felesleges zsiradékot.

Liszt- és cukormentes mogyorótorta csokikrémmel: sütés nélkül készül

Ha egy liszt és cukor nélkül készülő intenzíven mogyorós és kakaós desszertet keresel, akkor megtaláltad: ez a torta minden elvárásodat felülmúlja.

Elolvasom
Ezt is szeretjük