Krémes vegán eperfagyi receptje: ezzel helyettesítsd a tejszínt

Vegán eperfagyit növényi tejjel is készíthetsz, így igazán finom, krémes lesz a végeredmény.

Vegán eperfagyi
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Mennyei vegán eperfagyit készíthetsz kókusztej és kesudióvaj felhasználásával. Kókusztejből a fémdobozos változatot vásárold, amely minőségi és sűrű. Édesítésre tökéletes választás a juharszirup, amely a mézhez hasonló, de mivel nem a méhek munkájának felhasználásával készül, a vegán étrendbe is belefér.

Vegán eperfagyi

Hozzávalók 4 személyre

A gyümölcssziruphoz:

  • 50 dkg eper
  • 1.5 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál víz vagy narancslé
  • 1 evőkanál juharszirup

A fagyihoz:

  • 5 dkg kesudióvaj
  • 5 dkg cukor
  • 4 dl kókusztej (1 doboz)
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 dl juharszirup
Recept idők

Elkészítés:

Előző nap készítsd el a gyümölcsszirupot. Az epret tisztítsd meg, kockázd fel, és tedd egy kis lábosba. Egy evőkanál vizet, narancslevet egy kis tálban keverj el a kukoricakeményítővel, add a gyümölcshöz, és csorgasd bele a juharszirupot. Keverd össze, és kis lángon, lefedve gyöngyöztesd negyedórát. Ha a gyümölcs megpuhul, a szirup pedig besűrűsödött, húzd le a tűzről. Ha az eper nem engedett elég levet, még egy kanál folyadékot adj hozzá. A szétfőtt gyümölcsöt krumplinyomóval vagy a fakanállal nyomkodd össze. Várd meg, amíg langyosra hűl, majd tedd a hűtőbe, és tartsd ott egy éjszakát.

 

A kókusztejes dobozt bontsd fel, és a tetején található sűrű réteget kanalazd egy turmixgépbe. A híg részt tedd félre, és később gyümölcsturmixhoz vagy palacsintához használd fel. Add hozzá a kesudióvajat, a juharszirupot, a cukrot, a vaníliát, az olajat és a lehűtött eperszirupot. A szirupból néhány evőkanállal félre is tehetsz, ha szeretnéd, hogy a fagyi kicsit darabos legyen, a többit pürésítsd. Kanalazd az egészet egy kenyérformába vagy műanyag dobozba, és tedd a hűtőbe fél órára. Miután lehűlt, kanalazd a fagyikészítő gépbe, és keverd 20-25 percig. Így lesz igazán krémes az állaga. Az utolsó percben add hozzá a félretett, darabos szirupot, ha van. Ezután kanalazd egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába, és tedd a mélyhűtőbe 4-6 órára.

Frissítő matcha fagyi: sűrű kókusztejtől lesz krémes

A matcha tea nem csak forrón hatásos: tavasszal és nyáron fogyaszd hűs finomságként fagylalt formájában.

Elolvasom

Kép: Yuji Kotani / Getty Images

Ezt is szeretjük