Vegán céklafasírt serpenyőben készítve: hamisítatlan téli vitaminbomba
A vegán céklafasírt élénk színe és utánozhatatlan íze miatt is vonzó.

Télen sem kell friss, vitamindús zöldségek nélkül maradnod: ilyenkor van ugyanis a cékla szezonja, amely nagyon finom levesnek, salátának, tepsiben sütve köretnek, vagy egy finom, vegán céklafasírt formájában. A kis pogácsákat tálalhatod valamilyen mártogatóssal, körettel, vagy válhat belőle isteni finom, húsmentes hamburger is.
Vegán céklafasírt
Hozzávalók 8 darabhoz
- 35 dkg cékla
- 4 evőkanál lenmagliszt
- 3 dkg csicseriborsóliszt
- 1 kis hagyma
- 1 kávéskanál őrölt koriander
- 1 kávéskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
A céklát nyersen hámozd meg és reszeld egy tálba. Add hozzá a lenmaglisztet, az apróra vágott hagymát, a koriandert, sózd, borsozd, és hagyd állni tíz percig. Ezután forgasd hozzá a csicseriborsólisztet, és formázz belőle lepényeket. Egy serpenyőben hevíts olajat, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd a céklafasírtokat pirosra. Egyszerre csak annyit tegyél a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér benne. A kisült fasírtokat szedd papírtörlőre, hogy felitassa róla a felesleges zsiradékot.
Illatos, pufi sütőtökös palacsinta: melengető fűszerektől varázslatos
A gusztusos sütőtökös palacsinta maradék sütőtökpüréből is készülhet, szuper harapnivaló, ami napindítónak is tökéletes, és desszertként is megállja a helyét.
ElolvasomKép: alely / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- paradicsomszósz
- olasz étel