Omlós vasi pecsenye jó fokhagymásan: paprikás lisztes bundát kap a hús
A tarjából készült fokhagymás, szaftos vasi pecsenye után mindenki megnyalja a tíz ujját.

vasi pecsenye
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Miközben örömmel próbálunk ki újabb és újabb ételkülönlegességeket, ne feledkezzünk meg a hagyományos magyar konyha remekeiről sem. Ez a sertéstarjából készült, sok-sok fokhagymával ízesített, paprikás lisztbe forgatott vasi pecsenye nem mondható épp diétás fogásnak, ennyi kilengés azonban talán neked is belefér.

Vasi pecsenye

Hozzávalók:

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tej
  • 4 szelet sertéstarja
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 db tojás
  • 3 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymagerezdeket nyomd a tejbe, és keverd el. A hússzeleteket enyhén klopfold ki, szórd meg sóval, a széleiket vagdosd be, és egy-két órán át áztasd őket a fokhagymás tejben. Közben a lisztet keverd el a pirospaprikával és a borssal, a tojásokat verd fel villával. Egy nagy serpenyőben hevíts olajat. A hússzeleteket egyenként forgasd meg a paprikás lisztben, a tojásban, majd újra a lisztben. Ha az olaj már elég forró - amit onnan tudhatsz biztosan, hogy a beledobott kevés liszt azonnal sisteregve feljön a tetejére -, tedd bele a húsokat, és közepes lángon mindkét oldalukat süsd pirosra.

A vasi pecsenyéhez hagyományos, békebeli köret dukál, mint például egy jó kis tepsis krumpli.

Ezt is szeretjük