Vaníliás almatorta sütés nélkül
Ha nincs sok időd a hétvégén
A vaníliás almatortát a habkönnyű krém és a karamellizált gyümölcs teszi igazán különlegessé.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem kell mesterszakácsnak lenned, hogy ezt a finom vaníliás almatortát megalkosd. Te gyorsan végzel vele, csak a dermesztés tart hosszabb ideig. A torta alapja lehet háztartási keksz, babapiskóta, de a legjobb a zabpelyhes keksz. 

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 25 dkg édes keksz
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg dió

Krémhez

  • 1 kg alma
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl víz
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1/4 citrom leve

Karamellizáláshoz

  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Egy kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral. A kekszet daráld le vagy törd morzsásra a dióval együtt, és keverd el az előzőleg felolvasztott vajjal. A masszát nyomkodd egyenletesen a tortaforma aljába.

Az almát hámozd meg, a felét kockázd fel, és 2 deci vízben párold addig, amíg egy kicsit összeesik. A pudingport keverd el 3 deci vízben, öntsd az almára, és sűrűsödésig főzd. Tedd bele a cukrot, a fahéjat, a citrom levét, majd ha kihűl, forgasd az előzőleg géppel habosított mascarponéhoz. Az elkészült krémet öntsd a tésztára, simítsd el, majd tedd a hűtőbe dermedni.

Közben a maradék almát vágd cikkekre. Egy lábasban vagy serpenyőben forrósítsd meg a vajat. Ha már halványbarna, rakj hozzá egy kanál cukrot, nem túl nagy lángon hagyd megolvadni. Ha egy kis színt kap, szórd bele az almacikkeket. Néha óvatosan kevergesd meg. Arra ügyelj, hogy ne törjön össze a gyümölcs. Akkor jó, ha az alma is megpirul. Utána rendezd el a karamellizált gyümölcsöt ízlésesen a torta tetején, majd legalább hat órára tedd a hűtőbe. Utána szépen tudod szeletelni.

Blog.hu ajánló