Vaníliás almatorta sütés nélkül
Ha nincs sok időd a hétvégén
A vaníliás almatortát a habkönnyű krém és a karamellizált gyümölcs teszi igazán különlegessé.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem kell mesterszakácsnak lenned, hogy ezt a finom vaníliás almatortát megalkosd. Te gyorsan végzel vele, csak a dermesztés tart hosszabb ideig. A torta alapja lehet háztartási keksz, babapiskóta, de a legjobb a zabpelyhes keksz. 

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 25 dkg édes keksz
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg dió

Krémhez

  • 1 kg alma
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl víz
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1/4 citrom leve

Karamellizáláshoz

  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Egy kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral. A kekszet daráld le vagy törd morzsásra a dióval együtt, és keverd el az előzőleg felolvasztott vajjal. A masszát nyomkodd egyenletesen a tortaforma aljába.

Az almát hámozd meg, a felét kockázd fel, és 2 deci vízben párold addig, amíg egy kicsit összeesik. A pudingport keverd el 3 deci vízben, öntsd az almára, és sűrűsödésig főzd. Tedd bele a cukrot, a fahéjat, a citrom levét, majd ha kihűl, forgasd az előzőleg géppel habosított mascarponéhoz. Az elkészült krémet öntsd a tésztára, simítsd el, majd tedd a hűtőbe dermedni.

Közben a maradék almát vágd cikkekre. Egy lábasban vagy serpenyőben forrósítsd meg a vajat. Ha már halványbarna, rakj hozzá egy kanál cukrot, nem túl nagy lángon hagyd megolvadni. Ha egy kis színt kap, szórd bele az almacikkeket. Néha óvatosan kevergesd meg. Arra ügyelj, hogy ne törjön össze a gyümölcs. Akkor jó, ha az alma is megpirul. Utána rendezd el a karamellizált gyümölcsöt ízlésesen a torta tetején, majd legalább hat órára tedd a hűtőbe. Utána szépen tudod szeletelni.

Blog.hu ajánló