Tepsiben sült vaníliás kenyérpuding mazsolával megszórva: maradék péksütiből is mennyei

Hideg estéken a meleg kenyérpuding remek vacsora lehet, de akár desszertként is számolhatsz vele.

Vaníliás, mazsolás kenyérpuding
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ami nálunk a zsemlerakott vagy a máglyarakás, az az angoláknál a kenyérpuding. A maradék péksüti felhasználásának ez egyik legjobb módja. Ha nem elég szikkadt a kenyér, érdemes betenni egy kicsit a sütőbe. Varázsold ősziessé a desszertet dióval! 

Vaníliás, mazsolás kenyérpuding

Hozzávalók

  • 6 szelet szikkadt kenyér
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál mazsola
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál dió
  • 1 bögre tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A kenyeret vágd kisebb darabokra, és rendezd egy tepsibe. Az olvasztott vajat öntsd a kenyérre, és szórd meg mazsolával. Egy tálban keverd össze a tojást, a tejet, a tejszínt, a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Öntsd a kenyérre, és villával kicsit keverd össze, hogy a péksüti teljesen be tudja szívni. Pihentesd egy kicsit, majd a tetejét szórd meg dióval. 

Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha szép aranybarna, és a tejes-tejszínes keverék is kissé megszilárdult, kiveheted a sütőből.
A forrón gőzölgő, fahéjasan-almásan illatozó máglyarakás is ellenállhatatlan. 

Ezt is szeretjük