Vaníliás, fahéjas házi barackkompót: gőzölve sokáig eláll
Most már nekiláthatsz, hogy eltedd a barackkompótot télre. Így biztosan megmarad az élénk színe és a csodás íze is.
Zárd üvegbe a nyári gyümölcsök csodás ízét, jó lesz majd télen levenni a polcról. Nem kell tartósítószer, elég arra ügyelni, hogy a barack egészséges, az üveg tiszta legyen, de a gőzölés is hozzájárul ahhoz, hogy ne buggyanjon meg. A fűszerezés egyszerű, a vanília és a fahéj jól illik hozzá.
Vaníliás, fahéjas barackkompót
Hozzávalók
- 4 kg őszibarack
- 1 l víz
- 50 dkg cukor
- 1 rúd vanília
- 1 rúd fahéj
- 2 teáskanál citrom
Elkészítés:
Fontos, hogy a kompótba csak egészséges, érett barackokat válogass. Alaposan mosd meg a gyümölcsöt, hámozd meg, vedd ketté, és szedd ki a magját. Locsold meg kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg. Az üvegeket alaposan tisztítsd meg, sterilizáld mikróban vagy mosogatógépben. A vizet öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a vanília kikapart belsejét, a fahéjat, és forrald fel. Amikor a cukor elolvad, húzd le a tűzről.
Rendezd el a gyümölcsöket üvegbe, és öntsd fel a sziruppal. A tetőket csavard rá jó szorosan. Pakold az üvegeket tepsibe, arra figyelj, hogy ne érjenek össze. Töltsd a tepsit háromnegyedig vízzel, és gőzöld 30 percig az üvegeket. Hagyd a tepsiben kihűlni, majd mehet a polcra.
A barack az édes morzsasütit is feldobja, a teteje jó ropogós lesz. Langyosan, fagyival a legfinomabb.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció