Pillekönnyű palacsinta házi vaníliás krémmel, barackkal: így sosem ragad le a tészta
Bármikor, bármilyen formában jöhet a palacsinta? Most készítheted friss barackkal és vaníliás krémmel.

barackos-vanilias-palacsinta
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Ők voltak a ’80-as évek legjobban kereső szupermodelljei: mindenki rájuk akart hasonlítani »

30 perc táncos edzés a sztáredzővel: ezt a tornát nem unod meg soha »

A legbanálisabb okok a zsíros haj hátterében: ezekre nem is gondolnál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A palacsintát tényleg ezerféleképpen variálhatod. Töltve mennyei, ha vaníliás pudingot teszel bele, gyorsan el is készülsz vele. Barackkal pedig érdemes még tovább fokozni az élményt. A tészta nem ragad le, ha nem teszel cukrot a masszába. Kínálhatsz hozzá még tejszínt is. Akár dupla adagot is készíthetsz belőle, mert villámgyorsan elfogy. 

Vaníliás, barackos palacsinta

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 5 dl szénsavas ásványvíz
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csipet só
  • 60 dkg őszibarack
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vanília pudingpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd össze a sóval, a liszttel és a tejjel. A sima masszához öntsd a szénsavas ásványvizet vagy a szódát. Hagyd pihenni 20-30 percig, majd sütés előtt közvetlenül keverd hozzá az olajat. Süsd a palacsintákat aranybarnára. 

A pudingport és a cukrot dolgozd simára kevés tejjel. A maradék tejet forrald fel, húzd le a tűzről, öntsd hozzá a pudingport, és kavargatva főzd egy-két percig. Kend meg vele a palacsintákat, rakj a vaníliás krémre barackot, és csavard fel, esetleg hajtogasd három- vagy négyszögűre. A tetejét is díszítheted barackkal. 
Próbáltad már a csokis amerikai palacsintát? Piros lekvárral még jobb!
 

Ezt is szeretjük