Vajon sült halfilé citromos zöldbors-mártással
A sült halfilé magában elég íztelen, de, ha kipróbálod mesés mártásunkkal, mennyei ízélményben lesz részed! Ráadásul pillanatok alatt kész.
A sült halfilé önmagában eléggé száraz, és az íze sem nevezhető kiemelkedőnek. Persze rögtön megváltozik ez az állapot, ha olaj helyett vajon sütöd, és olyan fűszeres mártással kínálod, mint például a citromos zöldbors. Próbáld ki egyszerű receptünket, mely hamar elkészül, és tökéletes vacsora-alapanyag.
Köretnek valami egyszerűt válassz hozzá, mert a szósz túl különleges ahhoz, hogy más ízvilággal megférjen.
Halfilé citromos zöldbors-mártással
Hozzávalók a halhoz:
- 1 kg halfilé
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Hozzávalók a mártáshoz:
- 10 dkg majonéz
- 4 evőkanál egész zöldbors
- 2 evőkanál ribizlilekvár
- 2 evőkanál felaprított petrezselyemzöld
- 2 evőkanál felaprított snidling
- 1,5 dl natúr joghurt
- 1 evőkanál konyak
- fél citrom leve
A halat sózd meg ízlésed szerint, majd szórj rá némi borsot. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, add hozzá a kisebb darabokra vágott fokhagymát, és fektesd bele a halfilét. Süsd készre, majd tedd félre.
A majonézt a joghurttal, a citromlével és a ribizlilekvárral keverd simára. A lecsepegtetett borsot keverd hozzá, és öntsd bele a konyakot is. A petrezselyemzöldet és a snidlinget keverd bele a mártásba, és már tálalhatod is a megsült halfilével.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- hal
Recept képpel: lazacfalatok szezámmal
- hús
- sertéshús
Így készül a svéd húsgolyó
- csirke
- méz