Vajon sült halfilé citromos zöldbors-mártással

A sült halfilé magában elég íztelen, de, ha kipróbálod mesés mártásunkkal, mennyei ízélményben lesz részed! Ráadásul pillanatok alatt kész.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült halfilé önmagában eléggé száraz, és az íze sem nevezhető kiemelkedőnek. Persze rögtön megváltozik ez az állapot, ha olaj helyett vajon sütöd, és olyan fűszeres mártással kínálod, mint például a citromos zöldbors. Próbáld ki egyszerű receptünket, mely hamar elkészül, és tökéletes vacsora-alapanyag.

Köretnek valami egyszerűt válassz hozzá, mert a szósz túl különleges ahhoz, hogy más ízvilággal megférjen.

Halfilé citromos zöldbors-mártással

Hozzávalók a halhoz:

  • 1 kg halfilé
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 10 dkg majonéz
  • 4 evőkanál egész zöldbors
  • 2 evőkanál ribizlilekvár
  • 2 evőkanál felaprított petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál felaprított snidling
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál konyak
  • fél citrom leve

A halat sózd meg ízlésed szerint, majd szórj rá némi borsot. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, add hozzá a kisebb darabokra vágott fokhagymát, és fektesd bele a halfilét. Süsd készre, majd tedd félre.

A majonézt a joghurttal, a citromlével és a ribizlilekvárral keverd simára. A lecsepegtetett borsot keverd hozzá, és öntsd bele a konyakot is. A petrezselyemzöldet és a snidlinget keverd bele a mártásba, és már tálalhatod is a megsült halfilével.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük