Vajon sült halfilé citromos zöldbors-mártással
A sült halfilé magában elég íztelen, de, ha kipróbálod mesés mártásunkkal, mennyei ízélményben lesz részed! Ráadásul pillanatok alatt kész.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Használhatod még a tavalyról megmaradt naptejet? Erre a 3 dologra figyelj »

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült halfilé önmagában eléggé száraz, és az íze sem nevezhető kiemelkedőnek. Persze rögtön megváltozik ez az állapot, ha olaj helyett vajon sütöd, és olyan fűszeres mártással kínálod, mint például a citromos zöldbors. Próbáld ki egyszerű receptünket, mely hamar elkészül, és tökéletes vacsora-alapanyag.

Köretnek valami egyszerűt válassz hozzá, mert a szósz túl különleges ahhoz, hogy más ízvilággal megférjen.

Halfilé citromos zöldbors-mártással

Hozzávalók a halhoz:

  • 1 kg halfilé
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 10 dkg majonéz
  • 4 evőkanál egész zöldbors
  • 2 evőkanál ribizlilekvár
  • 2 evőkanál felaprított petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál felaprított snidling
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál konyak
  • fél citrom leve

A halat sózd meg ízlésed szerint, majd szórj rá némi borsot. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, add hozzá a kisebb darabokra vágott fokhagymát, és fektesd bele a halfilét. Süsd készre, majd tedd félre.

A majonézt a joghurttal, a citromlével és a ribizlilekvárral keverd simára. A lecsepegtetett borsot keverd hozzá, és öntsd bele a konyakot is. A petrezselyemzöldet és a snidlinget keverd bele a mártásba, és már tálalhatod is a megsült halfilével.

Blog.hu ajánló