Vajas csirkecomb tejszínes szószban sütve: így sül a hús vajpuhára

A vaj és a tejszín párosa tökéletesen megy ehhez a krémes csirkecombhoz is.

Vajas, tejszínes csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A vajas, tejszínes csirkecomb azok közé az egyszerű, de szerethető ételek közé tartozik, amelyek egy pillanat alatt rabul ejtenek bárkit, aki egyszer kóstolta őket. Ha van olyan serpenyőd, amelyet a sütőbe is be lehet tenni, tehát nem műanyag a fogója, abban készítsd. Ha nincs, akkor sincs veszve semmi, egy tűzálló tálba is átkanalazhatod az előkészített hozzávalókat.

Vajas, tejszínes csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 4 egész csirkecomb
  • 4 szál friss oregánó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 dl alaplé
  • 0.5 dl citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és pihentesd egy-két órát a hűtőben.

A pihentetési idő végén a vaj felét olvaszd fel egy serpenyőben. Pirítsd rajta körbe a csirkecombokat, és tedd félre. Olvaszd fel a serpenyőben a vaj másik felét, és párold rajta üvegesre a felcikkezett hagymát. Amikor már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát is, egy perc kevergetés után pedig öntsd fel tejszínnel és alaplével. Add hozzá a citromlevet is, szórd bele a reszelt parmezánt, és főzd össze, hogy a sajt felolvadjon. Ekkor pakold bele vissza a combokat. Tegyél mellé friss oregánót, és lefedve told az egészet 200 fokos sütőbe egy órára, amíg a hús puhára sül.

 

A reszelt parmezán a házi pestóval tálalt tészta tetejéről is elhagyhatatlan.

20 perces bazsalikomos, parmezános tészta: a pesztó is házi

A gyors és ízletes ételek könnyebbé teszik a mindennapjainkat. A bazsalikomos, parmezános tészta friss és minőségi alapanyagokból készül.

Elolvasom

Kép: wmaster890 / Getty Images

Ezt is szeretjük