Egyserpenyős vajas fokhagymás csirkemell: krumpli is pirul mellette
A vajas, fokhagymás csirkemell krumplival pirul egy serpenyőben, és az egész viszonylag hamar készen is van.
Egy sietős estére nem is kell finomabb: a vajas alapon sülő, fokhagymával feldobott csirkemellkockák elképesztően puhák, omlósak. Ugyanabban a serpenyőben készítheted a húst és a köretet, így mosogatnivaló is kevesebb marad utána. Ha friss zöldfűszerekkel dolgozol, a megadott adagoknál egy kicsit többet használj belőlük.
Vajas, fokhagymás csirkemell krumplival
Hozzávalók 4 személyre
- 65 dkg csirkemellfilé
- 65 dkg krumpli
- 6 dkg vaj
- 5 dkg fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 kávéskanál rozmaring
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál oregánó
- só
- bors
A páchoz:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál chiliszósz
- 0.5 dl szójaszósz
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal. Egy tálban keverd el a pác hozzávalóit: az olívaolajat, a chiliszószt, a szójaszószt, majd ebben forgasd meg a csirkekockákat. Hagyd őket pihenni a pácban, amíg előkészíted a többi hozzávalót.
A krumplit vágd vastagabb cikkekre. Ha vékony héjú fajtát használsz, meghámozni sem kell. Forró, sós vízben főzd őket elő nyolc perc alatt. Egy nagy serpenyőben olvaszd össze az olajat a vaj egyharmadával. Keverd hozzá a krumplit, és időnként megkeverve tíz perc alatt süsd őket aranyszínűre. Amikor már kívül ropogósak, belül puhák, vedd ki őket a serpenyőből egy tálra.
Ugyanabban a serpenyőben olvaszd fel a maradék vajat. A csirkemellkockákat halászd ki a pácból. A levet tedd félre. A fokhagymát vágd szeletekre, add a csirkéhez, és így kevergesd őket együtt, amíg a hús átsül. Ekkor öntsd hozzá a visszamaradt páclevet. Szórd meg a zöldfűszerekkel, keverd hozzá a kisült krumplit, és néhány perc alatt főzd össze. Kóstold meg, ha szükséges, még sózd és borsozd utána, és szórd meg a tetejét szezámmaggal. Frissen tálald.
Szintén a körettel együtt sül a tazsin: ez a marokkói fogás a különleges fűszerezésnek köszönhetően olyan ellenállhatatlan.
Marokkó mesés ízei a tányérodon: tartalmas, fűszeres csirkés egytálétel
A káprázatos arab konyha rengeteg, még felfedezésre váró étellel próbálja meg elcsábítani az iránta érdeklődő európaiakat. Ezek közül most egy klasszikusnak, a csirketazsinnak hoztuk el a receptjét.
ElolvasomKép: AlexBackPhoto / Getty Images
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció