Gyors, nagyon puha, vajas keksz jó sok áfonyával: szétolvad a szádban
Friss vagy aszalt áfonya is tökéletes a könnyen elkészíthető, omlós kekszbe.

afonyas-vajas-keksz-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Édeskés, áfonyás, és nagyon puha: erre a vajas kekszre képtelenség nemet mondani. Hihetetlenül egyszerű elkészíteni, mégis csodás lesz a végeredmény. Viheted magaddal strandra, játszótérre, piknikre, de a kávézás élményét is fokozza. Sütisdobozba zárva sokáig eláll. Fontos, hogy jó minőségű vajból, és ne margarinból készítsd. 

Vajas-áfonyás keksz

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg áfonya
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 2 db tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a sóval, add hozzá a vajat, és morzsold össze. Tedd hozzá a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliát, majd jól gyúrd össze. Amikor összeáll, mehet hozzá az áfonya is. Tedd a hűtőbe fél-egy órára, hogy könnyebben tudj vele dolgozni. 
 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és a masszából formázz golyókat, majd a tenyereddel lapítsd el, villával kicsit formázhatod is. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd nyolc-tíz percig. Amikor a tészta pirulni kezd, kiveheted a sütőből. 
Ha szereted az omlós kekszeket, akkor ezt az összeállítást ne hagyd ki. Tíz finomabbnál finomabb süti közül választhatsz. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük